4 Eylül 2013 Çarşamba

SİMİT PİZZA


Bir süredir kahvaltılarımızda simitsiz yapamaz oldum sanki. Dışarıya çıktığımda fırından yeni çıkmış simitleri topluca alıp eve geldiğim gibi dondurucuya atıyorum. Sabahları kahvaltıdan 15 dakika önce çıkarmam da yetiyor, aldığım gibi aynı tazelikte buluyorum. Ama ben biraz ısıtıyorum, hatta ısıtmaktan biraz ileri çıtır çıtır kızarmasını seviyorum. Bu sabahki kahvaltımızda biraz farklılık yaparak simitlerimizi pizza tadında yaptım. Daha fırına attığınız gibi fırından nefis pizza kokusu yayılıyor her tarafa. Kahvaltılarınıza yeni bir lezzet katmak isterseniz denemenizi tavsiye ederim.


Yapılışına gelince çok basit, simitin üzerini ince bir tabaka halinde keserek çıkarın. Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Ben domates, biber, zeytin, sucuk ve kaşar kullandım. Fırının en üst bölmesine koyduktan (üzerindeki malzemeler kızarması için) 15-20 dakika sonra simit pizzanız hazır. Afiyetle...

Güne güzel başlayan güzel devam eder, bunu da unutmayın ;)

11 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. simitsiz yapamayanlardanım ben de.. her daim nefisss

    YanıtlaSil
  3. Simit çay peynir ve domates grubuna bayılırım buda çok hoş olmuş hııımmmm.

    YanıtlaSil
  4. çok iyi fikir...hemen denemek lazım.paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. merhaba :)
    bayıLırım simit'e :) evLeNmedeN öNce simit keyfi yapardım keNdime ama evLendikteN soNra burda bu durum biraz kısıtLı oLuNca simidi özLer oLdum :) afiyet baL şeker olsuN caNım :)

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık.Çok güzel görünüyor.Bu arada sizde çok güzelsiniz.Ben çok öncelerden beri izliyorum sizi.Yeni bir blog sahibesi olarak artık sizlere yorum yazabiliyorum.Bende bloguma beklerim.
    HOŞÇAKALIN

    YanıtlaSil
  7. en kısa zamanda deneyeceğım :)))))))ellerine sağlık

    YanıtlaSil