10 Nisan 2013 Çarşamba

SAÇ BAKIMI HAKKINDA


Saçlarım hakkında son zamanlarda fazlaca soru alıyorum. Hangi şampuanı kullandığım, şekillendirmede hangi ürünü kullandığım, nasıl şekillendirdiğim vs. Öyle çok özel yaptığım bir şey yok ama gelen sorulara cevap niteliğinde burada da kısaca bahsetmek istedim.
Saçlarımda yaklaşık 8 yıldır şampuan kullanmıyorum ben sadece defne sabunuyla yıkıyorum. Daha sağlıklı ve doğal olduğunu düşünüyorum. ‘Aa sabun saçları kabartmıyor mu?’ dediğinizi duyar gibiyim. Ama maksimum bir haftada saçlarınız alışıyor. Ve emin olun saç dökülmesini fazlasıyla engelliyor, dipten de sürekli yenileri geliyor :) Yeni çıkan saçlarımı bazı fotoğraflarda görebilirsiniz, şu an kahkül durumuna geldiler.
Yıkadıktan sonra Elidor’un şekillendirici bakım kremini kullanıyorum (benim saçlarım hafif dalgalı olduğundan ‘belirgin bukleler’), saçlarım uzun olduğundan taraması da kolay oluyor.

Dalgaların daha belirgin ve kalıcı olmasını istediğim günlerde saçımı yıkadıktan sonra L’oreal Curl Power saç köpüğü kullanarak vigo ucu takılı saç kurutma makinesiyle düşük ayarda kurutuyorum.


Ekstra olarak maşa vs. yaptığımda da sabitlemek için L’oreal saç spreyini kullanıyorum.


Aklıma gelenler bu kadar. Umarım size de faydalı olur.

4 yorum:

  1. coook guzelmis canim,benim de saclarim dokuluyordu,ben de bitkilerden olan sampuanlardan kullaniyordum,ve tabii aki balzam, senin saclarin da kendin gibi guzelmis :)

    YanıtlaSil
  2. curl power'ı nerden ve ne kadara alıyorsunuz.şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün kozmetikçilerde bulabilirsiniz, fiyatını hatırlamıyorum ama onu da netten araştırabilirsiniz.

      Sil