6 Aralık 2012 Perşembe

BUGÜNLERDE


Dün nihayet aşuremizi yaptım. Hazır satılan alüminyum kaselerden ararken Şok’ta bu plastik hem de kapaklı kaseleri buldum, dağıtırken çok rahat oldu ;)


Kumaş alıp dikmeyi planladığım iki parçayı (beyaz bir tunik ve mini kalem etek) ihraç fazlası giysilerin satıldığı bir dükkanda, hem de çok uygun fiyatlara buldum. Kumaş alıp diksem bu kadar ucuz olmazdı. Beyaz tunik dediğim aslında bir elbiseydi, kumaşını çok beğendim ve iki tane aldım :) Birinin boyunu kısalttım ve tunik olarak giydim bile. Diğerini de uzun kollu elbise olarak yaza kadar birkaç kez giyip yazın kollarını çıkarıp askılı olarak kullanmayı düşünüyorum. Siyah kalem eteğim var aslında hem de fazlaca para verip almıştım, benimkiyle aynı kumaş ve kesim diyebilirim. Benimki diz boyundaydı, bu eteğin de boyunu kısaltıp mini yaptım.


Bu yazımda bahsettiğim şalımı bir arkadaşım beğendi, ona hediye ettim. Bir tane daha örmeye başladım. Akşamları televizyon izlerken boş oturamıyorum, bir şeylerle uğraşmak hoşuma gidiyor. Bu arada yumağın ne kadarını kullandığımı soranlar olmuştu. Bu örnek çok ip yemiyor, aynı yumağı kullanıyorum ve fotoğrafta gördüğünüz kadarı kaldı..


Bunlar da dün akşam otururken çizip biçtiklerim.. Sevgili arkadaşımın Ocak ayının ilk haftasında beklediğimiz bebişi için hazırlıklar...


Ve artık pazar alışverişlerimizde yeşillikleri daha çok almaya başladım. Malum, kış geldi, ev oturmalarımız başlayınca çay saatlerimizin vazgeçilmezi kısır da baş köşede yerini aldı. Kısır yapıyorum diyen varsa her işi bırakır hemen gelirim ona göre :)

19 yorum:

  1. yapmadım ama aldım 2-3 saat önce atla gel Eskişehir'e.güle güle giy cicişleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de Eskişehir'e, seve seve :) Teşekkür ederim..

      Sil
  2. Aşureler ve kısır süper gözüküyor:)
    banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Allah kabul etsin canım.

    YanıtlaSil
  4. Aşureler süper gözüküyor. Allah evinizin bereketini arttırsın. Cicilerinizide güle güle giyin. Kısırı sevmeyen bir ben varım herhalde ama size afiyet olsun

    YanıtlaSil
  5. Aşureler ve kısır süper gözüküyor.Allah evinizin bereketini arttırsın. Tarzınız çok güzel ve çok zarif. Cicilerinizi güle güle giyin

    YanıtlaSil
  6. sen kısırı al gel edirneye :)

    YanıtlaSil
  7. Fundacım bu hafta sonu ben geliyorum Adana'ya bu seferlik kısır senden olsun bi dahakine bana bekliyorum :) Ellerine sağlık canım, herşey harika... Uzun yazılar daha bi harika! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, sen gel yeter ki kısırın lafı mı olur ama ben biraz geç kaldım galiba :(
      Çok teşekkür ederim canım, sevgilerimle...

      Sil
  8. Fundacım minik armanıda al gel, yarına kısır yapıyorum söz:) bekliyoruz bak çınarda oyuncaklarını hazırlıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo ne güzel bir davet çok teşekkür ederim canım, öpüyorum sizi..

      Sil
  9. ay canım şimdi kısır çekti. Allah kabul etsin aşurenizi inş. sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. çok beğendim aşure kaplarını iyi ki paylaşmışsın canım.şalına zaten hasta oldum renkleri çok güzel.yenileri de üle güle giy...fundacım ya bayılıyorum şu hallerine örnek alıyorum seni ama olmuyor.benim herşeyde gözüm kalıyor malzeme alıyorum daha yapmadan hevesim kaçıyor.ya yarım kalıyor yada bi köşede bekliyor bu böyle devam ettikçe ev çöp eve dönecek galiba. allasen bi fikir ver ne yapayım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim :) bilemiyorum ki :) Ben fazlasıyla disiplinliyim, başladığım işi muhakkak bitirmek isterim. Tabi ki bunlar için artı zamanlar yaratmak gerekiyor, haliyle biraz zor hele de çocuk olduktan sonra. Ama sevdikten sonra yapılıyor işte :)

      Sil