8 Kasım 2012 Perşembe

GÖKÇESU PİLAVI


Yemek tariflerine verdiğim kısa bir aradan sonra nefis bir pilav tarifiyle devam etmek istiyorum. Gökçesu Pilavı, güzel bir akşam yemeği için hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli ve değişik bir pilav çeşidi... Yine Lezzet Dergi’sinin Pilavlar ekinden. İyi ki derginin bu sayısını almışım diyorum, denediğim bütün tarifleri çok beğendim. Daha da sırada bekleyen on altı değişik pilav tarifi var. Malum, pilav akşam yemeklerimizin vazgeçilmezi, ben de elimden geldiğince değişik tarifleri denemeyi çok seviyorum, Gökçesu Pilavı da beğendiklerim listesinde yerini aldı ;)


MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tane havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tane kesme şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Biraz sıvı yağ ve tuz
2 su bardağı su

Üzeri için; 
Birkaç dal maydanoz
Susam

YAPILIŞI
Pirinci bol suyla yıkayıp ılık, tuzlu suda 20 dakika bekledikten sonra iyice yıkayıp süzün. Bir yemek kaşığı tereyağına ve biraz da sıvıyağı ilave ederek tencereye alın, yağı erittikten sonra pirinçleri kavurun. Suyunu ekleyip kaynadıktan sonra şeker, limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırın. Sonrasında nohutu ve rendelenmiş havucu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Pilavınızı, demlendikten sonra üzerine dereotu ya da maydanoz yaprakları ekleyip susam serperek servis yapabilirsiniz .

Afiyetle…

Not: Tarifte, pilavın tuzunu ilave ettiğiniz aşamada kıyılmış dereotu da ekleniyor. Ben servis esnasında maydanoz yaprakları eklemeyi tercih ettim.

15 yorum:

  1. ohh mis hem leziz hem besleyici. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım çok leziz görünüyor.afiyetler olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nohut ve pilav ikilisini hep sevmişimdir..Mmmmm :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canımm denemeli bu pilavı :)

    YanıtlaSil
  5. Bir pilavsever olarak en kısa zamanda denenecek...

    YanıtlaSil
  6. saka gıbı ya cok sasırdım dun bu pılavı yaptım atmasyon sekılde kızım ıcın bende yedım tabıkı bugun senın blogunda gordum cok sasırdım:)

    YanıtlaSil
  7. Şimdi kaşığı alıp dalıcam pilava,bu nasıl güzel bir görüntüdür böyle..))
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık fundacım her zamanki gibi harikasın..bu arada sana bir sorum olacak mail adresine ilettim,cevaplarsan çok sevinirim..

    YanıtlaSil