14 Ekim 2012 Pazar

ŞİRİNCE GEZİSİ


Bundan 6-7 yıl önce bir dergide Şirince Köyü’nü anlatan bir yazı okumuştum. ‘Şeftali kokulu kasaba’ diye bahsediyordu, çok hoşuma gitmişti. O gün bu gün aklımdaydı Şirince. İzmir’e gelirken de gezilmesi gereken yerler listemizdeydi. Şeftali kokusu olmasa da :) oldukça şirin bir yermiş.
Öncelikle biraz yokuş tırmanarak kahvaltı yapacağımız mekana gittik. Hafta içi olduğundan sanırım, gittiğimizde sadece iki masa doluydu, diğer bütün masalar boştu (fotoğrafta da görüldüğü üzere) ama sahibinin ‘Rezervasyonunuz var mı?’ diye sorması oldukça ilginçti :) Onun dışında her şey güzeldi, kahvaltılıklar taze, ekmek fırından yeni çıkmış, çay termosta, masadaki kahvaltılıklar dışında yeni pişenler sıcak sıcak geliyor. Yolunuz düşerse mekanın ismi de Can Kafe.



Kahvaltıdan sonra köyü şöyle bir dolaştık.




Her yerde hediyelik ürünler var, fiyatlar normalden 4-5 kat pahalı. Çeşit çeşit meyve ve üzüm şarapları satılıyor her yerde, deneme amaçlı şarap ikramları var. Biz, bir kavun bir de ayva şarabı aldık. Kavunun aroması hoş, ayva da çok hafif...



Burası eski bir evin mahseniymiş, çok hoş bir mekandı.



Sonrasında kiliseye gittik, sadece ana duvarları ayakta, her yer kırık dökük, çöp yuvası gibi. Onun haricinde pek de gezilecek bir yer yok zaten.


Ve Şirince’den ayrılış…


Sonrasında Efes’e gittik, girişte özel araç 7,5 lira, aracınızı park ettikten sonra ören yerine giriş de kişi başı 25 lira aklınızda olsun :) Çıkışta Yedi Uyuyanlar varmış burada da bir uğrayalım dedik boş mezarları var fakat giriş tellerle kapalı, zincirlerle kilitli. Madem kilitleyeceksiniz niye tarihi tabela koyarak insanları yönlendiriyorsunuz, ilgililer sorarım size? Biraz ilerisinde de Meryem Ana vardı ama bu olaydan sonra hiç görmek istemedik. Canım ülkemin turist sömürme politikası, yalnız bahşiş kutusunu unutmuşlar :))
Dönüşte de güzel bir İkea alışverişiyle gezimiz son buldu.

9 yorum:

  1. slm funda, merak ediyorum acaba arman da varken nasil bu kadar kendine bakabiliyorsn imrendim dogrusu... hergune ayri sac sekli,oje makyaj,giyim desen 10 numara... tek kelimeyle masallah.. ben oglum kucukken esofmanimi uzermnden hic cikaramazdm mesela :) seninki de ni beceri iste.. bizde bu hafta sonu esimle bi izmir kacamagi yapalim diyoruz,ama Izmir i hic bilmiyorz.senden tiyolari almak lazim :) opuyorm sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Yedi uyuyanlara 3 önce gitmiştim o kadar yorgunluğun üzerine görülecek hiç bir şey yok....Meryem ana daha farklı bir yer cafesi gezilecek yerleri oldukça bakımlı ve temiz... Bu arada İzmirde yaşamama rağmen Şirinceye hiç gitmedim...Mutlu hafta sonu dilerim...

    YanıtlaSil
  3. çok şirin fotoğraflar paylaşmışsın.gülen yüzün her daim gülsün.mutluluklar.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkür ederim, sevgilerimle...

      Sil
  4. şirincenin şirini arman :)) çok tatlı olmuş maşşallah ya tam ısırmalık yemelik..fundacım resimler bir harika,izmir zaten bizimde sevdiğimiz ve her bayram her tatil gittiğimiz bir yer eşimin ailesi orada yaşadığı için..geçtiğimiz yıl bizde şirinceye gitmiştik bende çok merak ediyordum,çok ufak ve şirin bi yermiş,bizde çilek ve karadut şarapları almıştık oldukça güzeldi..bu arada o kilisenin orada manzaralı bir yer var görmüşsündür (tabi hala duruyorsa) bir cafe var orada demir parmaklıkların onunde masaları vardı orada bir gözleme yemiştik patlıcanlı acılı bol kekikli hala tadı damağımızdadır,keşke tadabilseydiniz..

    YanıtlaSil
  5. neyse abla şırınce ye de gıtmıssın kıyamet kopmaz artık ssana :)
    çok begenyle takp edıyorm.optm sumyye..

    YanıtlaSil