28 Mart 2012 Çarşamba

MALATYA ŞEKERPARESİ

Bu tarif de yine yemeklerini ve ustalığını çok beğendiğim Oktay Usta’dan. Daha önce birkaç tane şekerpare tarifim vardı ama bu tarif gerçekten şekerparenin tam tadını veriyor. Ayrıca yapımı da çok kolay, ağızda dağılan nefis bir tatlı. Tarifi de şöyle...


MALZEMELER
250 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
2 yumurta 
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
Çeyrek limon suyu
Un

ŞERBETİ
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

YAPILIŞI
Yoğurma kabına bütün malzemeleri sırayla ekleyerek köfte yoğurur gibi (pürüzsüz bir hamur elde etmek için) iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. (Kabartma tozu olduğundan kabaracağını düşünerek) Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekillendirin ve hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tam ortalarına fındık yada fıstık koyarak (iyice batırın çünkü tatlılar piştikçe fıstıklar yukarı çıkacaktır) önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra tatlıları soğumaya bırakın. Bu arada şerbetini hazırlayarak soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbeti döküp en az 2-3 saat dinlendirin.


Afiyetle…

3 yorum:

  1. ellerine sağlık fundacım nefis görünüyorlar

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor funda hanım..ellerinise sağlık..bende denicem :)

    YanıtlaSil
  3. super görünüyorlar,çok severim şekerpareyi ilk fırsatta denicem canım;)afiyet bal-şeker olsun:)

    YanıtlaSil