Bulgurlu bir salata çeşidi olan tabuleyi ızgara et veya tavuk yemeklerinin yanında servis yapabileceğiniz gibi, çay davetlerinizde tek başına salata olarak da sunabilirsiniz. Ben de dünkü misafirlerimize, çay saatimizde yaptım. Bizim mutfağımızın geleneksel kısırından pek de bir farkı yok.
Lübnan'a özgü olduğu gibi, aynı zamanda tüm Arap dünyasına ait olan meşhur bir yemekmiş tabule. Sade haliyle yapabileceğiniz gibi, haşlanmış nohut veya kuru fasulye taneleri ile karıştırarak da hazırlayabilirsiniz. Ben tercihimi nohuttan yana kullandım ve işte tarifim…
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
Zeytinyağı, nar ekşisi
Tuz, pul biber, kimyon, karabiber
YAPILIŞI
Bir su bardağı ince bulguru bir su bardağı sıcak su ile ıslatın ve kapağını kapatıp iyice kabarması için 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada yıkayıp ince ince doğradığınız yeşillikleri, nohutu ve diğer malzemeleri isteğinize göre ayarlayıp, kabaran bulgurla karıştırarak servis yapabilirsiniz. Afiyetle…
evet kısırdan farkı yok salça konmaması bir fark yaratıyor sadece:)
YanıtlaSileline ssağlık
sevgiler
ellerine sağlık fundacım ;)
YanıtlaSililk kez duydum bunu hangi yörenin bu tabule :*
http://sinemella.blogspot.com/
hiç tatmadım denemek gerek..
YanıtlaSilçok hoş görünüyor, hele havuçlara bayıldım wallai :) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBir bulgur sever olarak kendimi kınadım.. Çünkü tabuleyi ilkkez duydumi gördüm..
YanıtlaSilEllerine sağlık hamaratım..
yemekbiraşk: Teşekkür ederim, sevgilerimle..
YanıtlaSilsinemella: Teşekkür ederim canım, Lübnan'a ait bir yemekmiş tatlım ;)
Gul/İnn: Güzel bir tat, denemeni tavsiye ederim tatlım :)
Turta Tadında Yaşamak: Teşekkür ederim canım :)
♥pemb€sinti♥: Teşekkür ederim tatlım :)
Kısırın farklı bır versıyonu sankı..denemek lazım..:)
YanıtlaSil