27 Kasım 2010 Cumartesi

PATLICAN MUSAKKA

Daha önce de bahsettiğim gibi patlıcan olan her yemeği seviyoruz biz iki kişilik bir aile olarak : ) Patlıcan musakka da dün akşamki mönümüzde yerini aldı. Fazlasıyla lezzetli, birazcık da uğraştırıcı bir yemek aslında. Ama değer doğrusu.. Aynı tarifle patateslisini de yapıyorum, o da en az bunun kadar lezzetli. Denemek isterseniz de işte size tarifi…



Malzemeler:
300 gr kadar orta yağlı kıyma
4 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
3-4 adet biber
3 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Pul biber, karabiber, tuz
sıcak su

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun ve ince olmayacak şekilde yuvarlak dilimlere ayırın. Soyduğunuz patlıcanları tuzlu suya koyup acısı çıkana kadar bekletin. Patlıcanların acısı çıktıktan sonra suyunu süzüp kurulayın ve hafif pembeleşene kadar kızartın. Kızaran patlıcanları bir tabağa alın. Geniş bir teflon tavaya sıvı yağı, yemeklik doğradığınız soğanları ve  kıymayı alın. Orta ateşte kavurun. Sonrasında sırasıyla ince doğranmış biberleri ve domatesleri ekleyin. Yumuşayınca, 1 kaşık salça ve baharatları ekleyin. Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın. Malzemeleri fırın kabına 1 patlıcan dilimi, 1 kaşık kıymalı harçtan koyarak yerleştirin. Kalan 1 kaşık salçayı, 1 çay kaşığı tuzu, 1 bardak sıcak suyu iyice karıştırın ve yemeğin üzerine gezdirip, 200 derece ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.
Afiyetle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder