6 Eylül 2011 Salı

MADO’NUN KÖY KAHVALTISI VE BİR DE HAVUZ KEYFİ

Öncelikle uzunca geçen bir bayram tatilinden sonra hepinize merhabalar…
Biz bu bayram tatilinde bir yerlere gidemedik ama sevgili kocacığımla çokça gezmeli çok da güzel bir dokuz gün geçirdik, tabi ki Adana’da ve de sevdiklerimizden uzakta. Umarım sizler de güzel bir tatil geçirmişsinizdir...
Öncelikle size Mado’daki köy kahvaltımızdan bahsetmek isterim. İki yıldır koca Adana’da güzel bir kahvaltıcı bulamadığımızdan, biz de bildiğimiz yerlerden vazgeçmiyoruz. Zaten benim için en önemli olan şey temizlik, onu da maalesef Adana’daki mekanlarda çok çok zor buluyorum. Bu hafta sonu da yine tahmin edeceğiniz üzere yine Mado’nun o güzel köy kahvaltısıyla güne güzel bir başlangıç yaptık. Gerçekten her şey çok nefis, kesinlikle tavsiye ederim. Bal, kaymak çok lezzetli, özellikle de tereyağlı, kaşarlı gözlemeleri harika.



Bir başka günde Grupfoni’de yakaladığımız bir fırsat üzerine Beyaz Saray Tesisleri’nin havuzunda güzel bir gün geçirdik. Havuzu falan temizdi, güzel sayılabilecek bir yer diyebilirim.


Bir de İrfan Orga’nın bu güzel kitabını okumaktayım. Birinci Dünya Savaşı’yla zenginlikten yoksulluğa itilen bir ailenin üzüntü veren öyküsü… Gayet doğal ve içtenlikle kaleme alınmış bir kitap ve o dönemlere ait güzel bir anı. Okumanızı tavsiye ederim. ‘Bir Türk Ailesinin Öyküsü’ … 
Sevgilerimle...

3 yorum:

  1. kahvaltılıklar nefis görünüyor,afiyet olsunnn

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle harika görünüyor ama Adana gibi yeme içme konusunda bir numara olan bir şehir için yaptığnız yorumlar ilginç geldi.üzüldüm açıkçası.Temizlik konusu tüm yeme sektöründe sorun zaten. beş yıldızlı nice otellerin mutfaklarında dahi durum aynı.Kayıkhane üstünü denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. otuzundansonra: Çok teşekkür ederim :)

    lavinya: Maalesef benim gördüğüm kadarıyla böyle, umarım bu görüşüm değişir tabi ki. Orayı da duymuştum ama henüz gidemedim. Aklımda olsun canım ;)

    YanıtlaSil