2 Mayıs 2011 Pazartesi

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ GEZİMİZDEN

Ankara’da son olarak bir Atatürk Orman Çiftliği gezisi yapmadan dönmeyelim dedik ve işte gezimizin ayrıntıları..


İlk olarak Atatürk evinden başladık.

Atatürk'ün Selanik'teki evi'nin aynı plan ve ölçülerinde bir örneği Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği sınırları içersinde yaptırılmış. Çok da güzel olmuş. Tarihi yapılara ayrı bir hayranlığım vardır zaten. Eski binaların farklı yapısı, büyülü güzelliği ve o yaşanmışlıklar ben de çok hoş duygular uyandırıyor. Atatürk Evi’ni de bundan önce 2 defa daha ziyaret etmiştim ama yine de bir kez daha gezmek istedik. 


Burası mutfak. Evde çok da fazla eşya yok zaten ve fotoğraf çekmek yine yasaktı. Sadece burayı çekmek istedim.


Sonrasında asıl amacımız olan hayvanat bahçesine gittik. Geçen yıl da ziyaret etmiştik aslında ama bu kez akvaryumun açıldığını duyduğumuzdan gittik, maalesef ki hiçbir ilerleme yoktu, aynen geçen yıl gördüğümüz gibi inşaat halinde duruyordu. Bazı hayvanlar da eksikti bu kez. Ama yine de çok güzeldi. Ne de olsa çok farklı bir duygu hiç alışık olmadığımız hayvanlar yanı başımızda :)



 
Şunun güzelliğine bakar mısınız ya, tam da biz geçerken açmıştı kanatlarını ve ben bir kaç tane fotoğraf çektim, hepsinde de sanki poz verircesine bana dönük durdu. 



Bu şaşkınlar da kağıt helvama göz dikti :)


Bir de son olarak Atatürk Orman Çiftliği dondurması yemeden olmazdı. Daha o tarafa giderken ritimli spatula sesleri eşliğinde mis gibi kokular geliyor kokoreççilerden. Kokoreçle pek aramız olmasa da geçen yıl geldiğimizde yemeyi denedik, 2-3 kere ısırdım ama maalesef bana göre bir tat değil. O yüzden biz dondurmalarımızı aldık ve arabada yiyip, yolumuza devam ettik. Ben sütlüsünü pek sevmedim, kokan inek sütleri olur ya :) öyle kokuyordu. Ben damla sakızlısını çok sevdim, hem de yarım yağlıymış, deneme fırsatınız olursa benden tavsiye..



 Sevgilerimle, hepinize bol dondurmalı günler :)

2 yorum:

  1. tam da Teyzem LAtife kitabını aldığım bu günde, görüntüler iyi geldi. :) tavuskuşu süpermiş gerçekten.

    YanıtlaSil
  2. Kalp kalbe karşıymış canım ya ben de tam ona bakıyordum :)

    YanıtlaSil