1 Nisan 2011 Cuma

TAVADA GÜL BÖREĞİ

Bugün sizlerle çok pratik çok da lezzetli bir tarif paylaşacağım. Evde yufkanız olduktan sonra kısa sürede lezzetli bir börek yapabilirsiniz. İstediğiniz malzemeyle farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Kıymalı, patatesli, ıspanaklı, kaşar peynirli, pastırmalı vs. gibi. Ama tabi ki en pratiği peynirlisi. Ve işte tarifim..
MALZEMELER
2 yufka
Biraz peynir
Sıvı yağ

YAPILIŞI
Yufkayı ortadan ikiye bölün ve biraz sıvıyağ gezdirin. İki tarafa da istediğiniz kadar peynir koyarak rulo yapın ve kendi etrafında dolayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp ilk yaptığınız rulonun etrafına dolayın. Oluşturduğunuz büyük gül böreğinizi biraz sıvı yağ koyduğunuz tavaya alarak orta ateşte iki tarafını da kızartarak pişirin.
Afiyet olsun..

4 yorum:

  1. Tavada kızarması çok güzel. Benim gibi mutfağa fazla vakit ayıramayanlar için ideal. Mutlaka deneyeceğim. Tarif için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim canım, şimdiden afiyet olsun ;)

    YanıtlaSil
  3. denedim ve çok güzel çok tşkler :))

    YanıtlaSil