Akşamdan ıslattığınız kuru fasulyeleri yıkayıp süzün. Düdüklü tencereye sıvıyağ ve yemeklik doğradığınız soğanları koyarak kavurmaya başlayın. Soğanlar biraz kavrulunca sucukları da ilave edin. Birazda öyle kavurduktan sonra 1 kaşık biber salçası, 1 kaşık domates salçası ilave edin. Bir-iki dakika da salçayı kavurduktan sonra varsa et suyu, yoksa sıcak su ve 1 tablet et bulyon, 1-2 tane de yazdan kurutulmuş biber koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynadıktan sonra 20 dakika pişirin. (benim kullandığım kuru fasulye 20 dakikada pişiyor ama sizinki pişmemişse fasulyeler dağılmadan pişinceye kadar pişirmeye devam edin) Pişirdiğimiz yemeği porsiyonluk güveçlere dağıtarak üzerine kaşar dilimleri koyun. Güveç kaplarını 200 derecede ısıtılmış fırının üst katına koyarak kaşarların erimesini sağlayın.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder