20 Nisan 2011 Çarşamba

ADANA’DAN GELEN SÜRPRİZ VE MADO ÇIKARMASI


Salı günü sevgili arkadaşım Tülin’ciğim (Adana’dan alt komşum olur kendisi) aradı ve nerdesin, Ayçelen’le oraya geliyoruz falan derken buluştuk ve bana çok güzel bir sürpriz yaptılar. Dün de bir Bahçeli çıkarması yaptık. Geçen geldiğimde de gezmiştim aslında ama tekrar bir turladık. Koton açılmış, Mango ve İpekyol’un outlet’leri vardı zaten. Güzel bir cadde ne ararsan bulabileceğin bir yer. Derken biraz gezdik, yorulduk, acıktık ve Mado’ya gittik. Mado bir klasik olsa da Mado'da bir şeyler yiyip içmek ayrı bir keyif bence. 


Ve gelen mönüde yeni bir şey ‘Yöresel Maraş Tabağı’. Hoşuma gitti aslında içli köfte, yaprak sarmaları, kurutulmuş dolmalar, mantılar falan ama bir de mumbar dolması vardı ki onu görünce vazgeçtim. Adana’da çok yaygın aslında şırdan, mumbar grubu ama hiç denemedim, denemeyi de pek düşünmüyorum :) O yüzden ben köfteli ev makarnasını seçtim ve de çok beğendim. Tülinciğim de güveçte tavuk yedi o da çok beğendi yemeğini. Ama Ayçelen’ciğim de mumbar yemediği halde kararlı bir şekilde ‘ben yöresel tabağı deneyeceğim’ dedi ve aldı. Ama bir tek içli köfteyi ve mantıyı yiyebildi, sarmalar dondurulmuş haldeydi sanırım tam ısıtılamamış buz halindeydi, kuru dolmalar gerçekten sert ve kupkuruydu, zaten minicik tabaklarda birer tane servis yapıldığından Ayçelen’ciğim aç kaldı :)




Neyse ki servis konusunda ilgililer de yeni bir tabak getirelim falan dediler ama iş işten geçti tabi ki. (Denemek isteyenleriniz olursa aklınızda bulunsun diye benden bir fikir) Ve yemeğimizin üzerine çaylarımızı da içip, güzel bir günün ardından hızlanan yağmurla günümüzü sonlandırmış olduk..

5 yorum:

  1. ohhh hem gönüller hem mideler bayram etmiş .ne güzell :)

    gözlerinizde bayram etsin istiyorsanız yeni postuma göz atınız
    http://habinos.blogspot.com/2011/04/dalgalar-kostumlere-vurdu-bu-post.html :)

    YanıtlaSil
  2. Selam canım,sonunda yorum yazabiliyorum yuppi :)))Senden mutlusu yok süper.Yanında sevdiklerin hiç eksik olması tatlım.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. habinos: Öyle oldu gerçekten canım, çok merciii..

    ♣Adı Aylin♣: Canım hoş geldin, özlettin kendini ;) Çok teşkkür ederim tatlım, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. adanada mı yaşıyorsunuz takip ediyorum sizi ama adanada olduğunuzu bilmiyordum ben de adanadayım
    çok sevindim en azından neyi nerden alabileceğimi sorabilirimm :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 4 yıldır Adana'dayım, bir aksilik olmazsa 2 yıl daha buralardayım ;)

      Sil