17 Şubat 2011 Perşembe

ALİ PAŞA PİLAVI

Bu tarif yemek kitaplarımın arasında bulunan ve yemeklerini çok beğendiğim Oktay Usta’nın Lezzet Yolculuğu adlı dergisinden. Köfte ve pilavı sevmeyen yoktur sanırım. Bu ikilinin birleşimini tahmin de edeceğiniz üzere oldukça lezzetli bir yemek. Biraz da benim yorumumla işte tarifi.. 


MALZEMELER

300 gr kadar kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 adet domates
Biraz maydanoz
1 su bardağı pirinç
1 tavuk bulyon
Tuz, sıvı yağ

YAPILIŞI

Öncelikle pirinci tuzlu ılık suda beklemeye bırakıyoruz. Sonra kıymayı, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı, dövülmüş sarımsağı, ince doğranmış maydanozu istediğiniz baharatlarla yoğurarak minik köfteler yapıyoruz. Az yağ koyduğumuz tavada, köfteleri hafif pembeleşene kadar tavayı sallayarak kızartıyoruz. Üzerine rendelenmiş domatesleri (ben yazdan yaptığım  domates sosundan kullandım) koyarak biraz da tuz ilavesiyle kapağını kapatıp köfteleri sosuyla pişmeye bırakıyoruz.
Bu arada pilav tenceresine biraz sıvıyağ koyup ıslatıp yarım saat kadar beklettiğimiz pirinçleri iyice yıkayıp süzdükten sonra yağda biraz kavuruyoruz. İki bardak sıcak su, bir tablet tavuk bulyon, biraz da tuz ekledikten sonra kapağını kapatıp pilavı pişmeye bırakıyoruz. Pilav pişip biraz demlendikten sonra, köftelerde iyice pişip sosunu çektikten sonra ortası boş olan bir kek kalıbına pilavı doldurup iyice bastırın. Servis tabağına ters çevirdikten sonra boş kalan ortasına köfteleri doldurarak servis edebilirsiniz.. Afiyetle.. 

6 yorum:

  1. Tam da akşam vakti, müthiş derecede iştah açıcı bir görüntü bu.Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Fundacığım;
    ellerine sağlık.. pilavın çok cici görünüyor:) etrafındaki bezelye zinciri çok şirin götermiş:)

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem bir görünüşü var tatlım.Ellerine sağlık.Eminim tadı da görünüşü gibi güzeldir.

    YanıtlaSil
  4. fundacım gerçektende muhteşem davet sofralarına yakışır yemek yapmışsın ellerine sağlık
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Çok super görünüyor ellerine sağlık..Ayrıca çok tatlısın,çok sevdim seni ve blogunu..Hemen izlemeye almalıyım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. *Ra: Çok teşekkür ederim, kocaman sevgilerimle..

    **kalpkurabiye**deniz**: Teşekkür ederim canım benim çok mersi..

    Aktuelmoda: Teşekkür ederim tatlımmm :)

    yemekbiraşk: Çok teşekkür ederim, teveccühünüz :) sevgilerimle..

    Damak Tadı: Ne kadar içten ve güzel bir yorum. Teşekkür ederim çok memnun oldum. O zaman hoş geldiniiiz.. Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil