Yaz
yemeklerinin güzellerinden bamya bugünün yemeği. Bamya yemeği pişirmek sünme
ihtimali ile bir çoğumuzun korkulu rüyası. Ama sadece birkaç püf noktasına
dikkat ederseniz böyle bir durumla karşılaşmayacağınızı göreceksiniz.
İlk
olarak bamyaları yemeği yapmaya başlarken ayıklayıp çok bekletmemelisiniz.
Tarifte de anlattığım gibi, bamyaları ekledikten sonra hemen limon suyunu
eklemeli ve yemeği çok karıştırmamalısınız.
Tarif;
Yarım
kilo bamya için;
Sıvı
yağ koyduğunuz tencerede 2-3 kaşık kadar kıymayı kavurun, suyunu salıp geri
çektikten sonra kavrulan kıymanın üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin.
Bu arada irice bir domatesi rondoda çekin ve kavrulan soğanların
üzerine ekleyin. Domates de piştiğinde üzerine ayıkladığınız bamyaları ekleyin,
yarım limon suyunu -bu aşamada- sıkın, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz ve bir buçuk
bardak kadar suyu ekleyip sadece bir kez karıştırın. Ocağın altını kısın ve
-hiç karıştırmadan- yarım saat kadar pişmeye bırakın.
Afiyetle…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder