22 Mayıs 2015 Cuma

KABAK TORTİLLA


Gelen yorumlarda genel olarak verdiğim tariflerin pratikliğinden çok faydalandığınızı yazıyorsunuz. Ben de yine çok beğendiğim, çok da pratik bulduğum bir tarifi daha sizlerle paylaşmak istedim. Börekle, fırında mücver arası nefis bir lezzet Kabak Tortilla… Yapımı oldukça kolay, pratik ve de börek tadında lezzetli bir tarif.
Yapımında artan yufkalarınızı değerlendirebileceğiniz gibi, isminden de anlaşılacağı üzere tortilla ekmeği de kullanabilirsiniz.


Malzemeler
3 tane orta büyüklükte kabak
1 tane patates
2 adet yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, pul biber, karabiber
Bir tutam ince kıyılmış dereotu
Yarım su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi


Yapılışı
Yufkaları rulo yapıp bir parmak genişliğinde kesin.
Kabakları ve patatesi rendeleyin.
Geniş bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın.
Bütün malzemeleri harmanlayıp karışımı yağlanmış fırın kabına dökerek üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirin.
Son olarak üstüne de biraz kaşar peyniri rendesi serperek 180-190 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyetle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder