10 Eylül 2014 Çarşamba

PEYNİRLİ PATATES TAVA


Kahvaltı sofrasına çok yakışan görüntüsü ve lezzetiyle on numara bir tarif paylaşacağım bugün sizlerle. Peynirli patates tava, patatesin dahil olduğu her yemeğe yakıştığı kadar lezzetli oldukça da pratik bir tarif. Bu sabah ben beyaz peynirlisini yaptım, kaşar peyniriyle de denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler
3 adet orta boy patates
1 dilim beyaz peynir
Sıvı yağ ve tuz

Yapılışı
İlk olarak patatesleri soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Yağladığınız tavayı ocağa alıp hafif ısındıktan sonra (kısık ateşte) patatesin yarısını tavanın zeminine döşeyin ve altı geniş bir bardakla bastırarak sıkılaştırın. Kenarlara taşmayacak şekilde üzerine peyniri ufalayın. Kalan patatesleri de üzerine kapatıp bardakla tekrar bastırın. Bu aşamada ocağın altını orta ateşe alabilirsiniz. Altı kızardıktan sonra bir tabak yardımıyla ters çevirin. Afiyetle...

9 yorum:

  1. Nefisss görünüyor,ellerine sağlık Funda'cım,afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  2. Yağı çok mu çekiyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, 2-3 yemek kaşığı kadar yağ kullandım.

      Sil
  3. Patatesler heralde haşlanmış olacak. yoksa bu yöntemle pişeceğini sanmıyorum. bu haftasonu deneyeceğim. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, haşlanmış değil. Kısık orta ateşte gayet güzel pişiyor. Denediğinizde göreceksiniz. Rica ederim.

      Sil
  4. Çok güzel görünüyor teşekkürler funda :)

    YanıtlaSil
  5. mmmhhhh leziz ve cok pratik, ellerinize saglik.

    YanıtlaSil