26 Aralık 2012 Çarşamba

YOĞURTLU KURABİYE


Bugünkü çay saatimiz için yaptığım bu kurabiye tarifini uzun zamandır paylaşmak istiyorum aslında fakat her yaptığımda gelen giden derken bir bakıyorum bitivermiş. Bugün piştiği gibi sıcak sıcak fotoğrafladım. Aslında pek de yabancı bir tat değil, eskilerden bir tarif bu. Anneanne ve babaannelerin, eskiden öyle fazla malzeme olmadığı dönemlerin favori kurabiyesi bu :) Oldukça basit, malzemeler ise her zaman evde bulunan malzemeler.. Mutfaktan yayılan o mis kokuyu anlatabilmem için ise siz de denemelisiniz :)


MALZEMELER

Yarım paket tereyağı ya da margarin
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yumurta sarısı (beyazı üzeri için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
Un

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri sırasıyla ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra şekillendirip, önce yumurta akına sonra şekere batırarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada çayınızı da hazır etmeyi unutmayın ;)

21 yorum:

  1. ellerine sağlık kokusu burnuma geldi bile,kurabiyelerini ilk gördüğümde aklıma gelen tek kişi teyzem oldu onun kurabiyesidir toz şekerli kurabiyeler :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel tarif bende yaptım şimdi paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. hmm çok leziz görünüyorlar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çoçukluğumuzun kurabiyesi eline sağlık güzel gürünüyor selamlar

    YanıtlaSil
  5. az önce pişirdim yarın gelcek misafirlerim için,tarif için teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  6. I MUST DO THIS :). I am so FOLLOWING. I hope you can check out my site: http://theproverbs.net and follow as well. So we can keep posted on each other. Thanks for your time. Hope to hear from you soon...God Bless!

    Steven B.

    YanıtlaSil
  7. tarifi görünce aha Funda yine leziz bişeyler tarif etmiş dedim.Susamlı kurabiyen favorimiz oldu şimdi bunu da deneyeceğim bakalım bu nasıl olacak...sevgilerle...

    YanıtlaSil
  8. Fundacım bende şu an fırına sürdüm pişiyor inşallah seninkiler kadar güzel olur bu arada kaç dakika da pişiyor kurabiyeler ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortalama 20 dk da pişer, pembeleşince pişmiş demektir;-) afiyet olsun.

      Sil
  9. ELLERİNİZE SAĞLIK KURABİYELER ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR .

    YanıtlaSil
  10. kahve fincanı derken küçük kahve fincanımı

    YanıtlaSil