MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tane patlıcan
1 tablet tavuk bulyon
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ, sıcak su
YAPILIŞI
Öncelikle pirinci tuzlu, ılık suda 20 dakika kadar beklemeye bırakın. Patlıcanı yıkayıp, soymadan ince ince boyuna dilimleyin ve az sıvıyağ koyduğunuz tavada kızartın.
Pilav tenceresine iki bardak sıcak suyu, tavuk bulyonu, tuzu, kuş üzümünü ve tereyağı ilave edin, bulyon eriyene kadar, kuş üzümleri de biraz yumuşayana kadar kısık ateşte 3-4 dakika kaynamaya bırakın.
Ilık suda beklettiğiniz pirinçleri iyice yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilav pişip, biraz demlendikten sonra geniş bir kaseye kızarttığınız patlıcanları dizin, üzerine pilavı dökün, patlıcanların uzun kalan kısımlarını pilavın üzerine kapatın ve servis tabağına ters çevirin.
Afiyet olsun..
PİLAVIN HER HALİNİ HER ÇEŞİDİNİ ÇOK SEVİYORUM ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
Çok güzel görünüyot.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle;
çok şık olmuşlar fundacım:)
YanıtlaSileline sağlık sevgilerimle..
görüntü nefis ne güzel bir sunum
YanıtlaSilPatlıcalı,üzümlü olurda süper olmazmı
YanıtlaSilEllerine sağlık nefiss görünüyor.
Sevgiler.
CANDAN TARİFLER: Teşekkür ederim canım, sevgilerimle..
YanıtlaSilAycan: Teşekkür ederim Aycancığım, sevgilerimle..
yemekbiraşk: Canım, teşekkür ederim, sevgilerimle..
GÖNÜL: Merci canım :)
Hayat Cafe: Çok teşekkür ederim canım, sevgiler..
Eminim lezzetide görüntüsü gibi süperdir.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilyemek sunumlarınız çok şık, insan yemeye kıyamaz gibi. :)
YanıtlaSilnisamu: Teşekkür ederim :)
YanıtlaSilSwotpisces: Canım, teşekkür ederim :)