6 Nisan 2011 Çarşamba

ISPANAKLI GÖZLEME


HAMURUN MALZEMELERİ
1 yumurta, 1 tatlı kaşığı kadar tuz, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı karbonat, ılık su, yeteri kadar un.

İÇ HARCIN HAZIRLANIŞI
Bir tavaya sıvıyağ ve 2-3 tane yemeklik doğranmış soğanı koyun ve kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra 2-3 demet kadar yıkanmış ve ince doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edin. Ispanakların biraz diriliği gittikten sonra ocağı kapatın. Tuzunu,  karabiberini ve pul biberini istediğiniz kadar ilave edip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.


YAPILIŞI
Geniş bir kaba 1 yumurtayı , tuzu, şekeri, karbonatı, ılık suyu ve yeteri kadar unu ekleyip güzelce yoğurun. Ve hamuru bezelere ayırıp 15-20 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurları çok ince olmayacak şekilde istediğiniz büyüklükte açın. Bir tarafına ıspanaklı harçtan koyarak diğer tarafını üstüne kapatın ve uçlarını çatal yardımıyla kapatın. Eğer ‘sac’ ta yapma imkanınız varsa çok daha güzel olacaktır. Ama benim gibi böyle bir imkanınız yoksa yağsız tavada pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken üzerlerine tereyağ sürebilirsiniz. Yanında da ayran tavsiyemdir.. Afiyetle..

2 yorum: