8 Temmuz 2014 Salı

HAŞHAŞLI KURABİYE


Bugün kolları sıvayıp mutfağa girdiğimde tatlı yapmaktı asıl niyetim. Tarif kitaplarını karıştırırken bu tarifi gördüm, sevgili Ayşe’ciğim de bana Eskişehir’den bir poşet haşhaş getirmişti, o geldi aklıma ve böylece yeni bir kurabiye tarifi daha keşfetmiş oldum. Susamlı kurabiye tarifimdeki gibi bunda da haşhaşlar çıtır çıtır ağıza geliyor. İftar sonrası çayın yanında pek de güzel oldu, haşhaş sevenlere duyurulur ;)


MALZEMELER
125 gr. tereyağı ya da margarin
1 yumurta
2 fincan pudra şekeri
1 fincan haşhaş
Un

Üzeri için; 
Ceviz içi

YAPILIŞI
Haşhaş hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alarak azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun ve haşhaşı ilave edin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirin üzerine ceviz içini bastırarak yerleştirin ve 175 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyetle…

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım çayın yanına yakışacak bir lezzet hayırlı sahurlar..

    YanıtlaSil