24 Haziran 2013 Pazartesi

HAFTA SONU: TARSUS GEZİSİ


Uzunca bir zamandır ‘gezilecek yerler’ listemizde beklemekteydi Tarsus, bilhassa meşhur ‘Tarsus Şelalesi’ için. Geçtiğimiz günlerde sevgili Mekila da Tarsus Şelalesi karşısında bir kahvaltı mekanından bahsedince hafta sonu planımızı Tarsus’a göre ayarladık. Sabah kahvaltıya ‘Şelale Otağı’na gittik. Oldukça geniş bir bahçe içerisine kurulmuş, güzel bir mekan. Özellikle çocuklu aileler için ideal diyebilirim, Arman dilediğince koştu, oynadı, bütün masaları gezdi, herkese gülücükler dağıttı. Bahçenin etrafı çevrili olduğundan içimiz rahat, biz kahvaltımıza devam ettik.



Kahvaltı masasına gelince, masa örtüleri fazlaca kirli olduğundan içime sinmedi, (birkaç masayı görünce) yenisinin de pek farklı olmayacağını düşünerek, örtüyü kaldırdıklarında baktım masalar temiz, ‘masa örtüsünü örtmesek olmaz mı?’ diye sordum. Biraz bozuldu, servis yapan kadın, ‘masa örtüsüz olmaz dedi :)’ belli, kuralları var :) Ama baktı ben kararlıyım, kaldırdılar ve masa örtüsü krizi çözüldü, örtüsüz bir şekilde kahvaltımızı yaptık, tabi bundan sonrası ne kadar içinize siner o da ayrı bir konu ya neyse. Kahvaltılıklar da gördüğünüz gibi, fena değil. Dediğim gibi mekan olarak güzel, kafa dinleyebileceğiniz bir yer ama öğleye doğru aşırı bir sıcak bastı kalkmak zorunda kaldık. Biraz serin havalarda daha güzel olabilir.
Çoğu zaman sık gittiğimiz mekanlarda bile bazı beklenmedik olumsuzluklar yaşanabiliyor. Kahvaltı konusundaki aksaklık belki o gün bize denk geldi bilemiyorum, yolunuz düşerse bir deneyin ama masa örtünüzü yanınıza almayı unutmayın :)



Sonrasında şelaleye gittik, soğuk suyun etkisiyle güzel bir serinlik veriyor insana, manzarası da güzel, oturulabilecek masalar var. Ama mesire yerlerimizin çoğunda olduğu gibi maalesef her taraf çöp içinde!





12 yorum:

  1. Sıcak ve sorunlar ile karşılaşmanıza üzüldüm açıkçası =( insanlara önerdiğim bir mekana gittiklerinde böyle şeyler yaşamaları beni gerçekten sinirlendirebiliyor, yani tavsiye etmişim ancak tavsiyeye uyup gününü öyle planlayan insanlar mutsuz olunca hata mı yaptım diyorum, sanki oradaki hizmeti ben vermişim de başarısız olmuşum gibi hissediyorum, sorumlu hissediyorum. gerçekten çok ama çok üzüldüm =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim ya lütfen öyle düşünme. Yukarıda da yazdığım gibi sık gittiğimiz mekanlarda bile bu tarz olumsuzluklar yaşayabiliyoruz, bir gittiğin bir gittiğine uymayabiliyor. Ben de çok mekan önerisinde bulunuyorum, o gün memnun kaldığımdan. Ama bir sonraki gidişimde bile aynı tadı bulamadığımız oluyor bazen. Lütfen canını sıkma ;)

      Sil
  2. Bu arada bizim oturduğumuz masada cam varmış, ben de soruyordum kendime örtüler kirli idiyse ben neden dikkat etmemişim diye ama sonra fark ettim ki camdan dolayı, hatta biz oturunca ilaçla silmişlerdi, ama şimdi sizin yaşadıklarınızı okuyunca, ben artık kafama takarım, üzülürüm, nasıl canım sıkıldı, yani hafta sonu planı yapsın bir aile ve mutsuz olsun, bugün bana rahat yok, çok mu hassasım bilmiyorum ama bunu düşünüp dururum artık =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım ya lütfen, canını sıkacak bir şey yok. Sorun bile değil ufak tefek şeyler bunlar, hem dediğim gibi bahçesi itibariyle mekan çok güzel, bir daha ki sefere masa örtümü de alır giderim olur biter ;)
      Seni de öpüyorum tatlım, hadi düşünme artık ;)
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. bir kaç yıl önce gitmiştik şelaleye.güzel,gidip görülmesi gereken bir yer.kahvaltı yapılan mekana gitmedim ama.ne zamandır şöyle güzel,dört dörtlük bir kahvaltı veren mekan aramaktayım ama bulamamaktayım,illa bir yerinden bir eksiği,sıkıntısı çıkıyor.örtünün kirli olması insanı direk soğutan bir şey olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sormayın, bu konuda ben de dertliyim, hala güzel bir mekan bulamadık :) Yalnız olmadığımı bildiğimden, elimden geldiğince beğendiğim mekanları paylaşıyorum burada. Ama yukarıda da bahsettiğim gibi bazen ufak tefek aksaklıklar da yaşanmıyor değil.

      Sil
  4. tarsusu ne çok özlediğimi fark ettim fotoğrafları görünce... son fotoğrafta bulunduğunun yerde bizim de fotoğrafımız var... geçmişe yolculuk yapmış gibi hissettim...

    YanıtlaSil
  5. Şelale otağı işletmecisi olarak öncelikle sizden özür diliyorum.Özelikle en hassas olduğumuz temizlik konusunda üzücü bir olay yaşanması bizi şaşırttı.Samimiyetle söyleyebilirim ki her akşamüstü ve sabah temiz örtülerle hizmet veren bir işletme olarak bu durumun gözden kaçması ve personelimin bu örtüyü yenisi ile değiştirmemesinden dolayı sizlerden onların adınada özür dilerim.Bir sonraki kahvaltımızda daha iyi bir hizmetle karşınızda olacağımızın sözünü şimdiden veriyor ve telafi için Funda Hanımı kahvaltımıza bekliyoruz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bu nazik davranışınız için teşekkür ederim, çok memnun oldum. İşletmenizle bu kadar yakından ilgilenmeniz de ayrıca hoşuma gitti. Bu kibar davranışınızdan dolayı ilk fırsatta bir hafta sonu kahvaltıda oradayım, inşallah.

      Size de iyi çalışmalar dilerim...

      Sil
  6. Funda hanım ben şelalenin içerisindeki çaybahçesinin işletmecisiyim,gün içerisinde defalarca temizlik yapılıyor fakat buraya gelen insanlarımız çöplerini çöp kutusuna değilde yerlere savuruyorsa bizim suçumuz değil, birde tadilat ve düzenlemelerimiz oldu,tekrar gelip yorumlar yapmsnızı tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, insanlarımız böyle maalesef ama benim gördüğüm günlük atılmış, hafife alınacak cinsten bir çöp değildi. Şelalenin içi bile çöp yığınıydı. Aslında ortam güzel fakat bu gibi aksaklıklar yüzünden bir daha ayağımız gitmedi Tarsus'a. İnşallah bir daha yolumuz düşer...

      Sil
  7. Mekanın dekorasyon ve kıl çadır kamelya çalışmasında görev almıştık. Teşekkür ederiz. :)

    YanıtlaSil