26 Şubat 2013 Salı

ZERDEÇALLI KAŞIK KURABİYE


Zerdeçal, pilavlarda, tatlılarda fazlasıyla kullandığım baharatlar arasında, bir kurabiyesever olarak zerdeçalı bu kez de kaşık kurabiye tarifimde denedim. Kendine özgü aromasıyla, tatlı rengiyle çok da hoş bir kurabiye oldu.


MALZEMELER
125 gr margarin (yumuşamış)
7 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Yarım paket vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
3 çay kaşığı zerdeçal
Un


YAPILIŞI
Margarin, şeker, yumurta ve vanilyayı yoğurma kabına alarak karıştırın. Karbonatı da bir kasede üzerine limon suyunu döküp kabardıktan sonra yoğurma kabına ilave edin. Son olarak zerdeçal ve yeteri kadar un ilavesiyle hamuru iyice yoğurun. Bu arada fırını 200 derecede ısınmaya bırakın. Kurabiye hamurunuzdan dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizerek 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın.
Afiyetle...

11 yorum:

  1. Eline sağlık nefis olmuş:)sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. olsa şimdi çayımla iyi giderdi
    ellerine sağlık çok güzeller

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım afiyetler olsun.zerdeçali hiç denemedim.farklı ve güzel olduğundan eminim.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım ;)
      Sevgiler..

      Sil
  4. hmm...tatlılar...kurabiyeler... nasıl formumuzu koruyoruz acaba merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aslında genel olarak dikkat ederek ama bu aralar biraz da Arman'ın peşinde koşturarak sanırım :)

      Sil
  5. mmmmm!!nefis görünüyor :) bana da beklerimhttp://hillnovember.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Canimmmm ellerine sagkikk operimm

    YanıtlaSil