27 Temmuz 2012 Cuma

ÜZÜM KOMPOSTOSU


Bu sıcak yaz günlerinde kaybettiğimiz sıvıyı geri kazanmak için kola, hazır meyve suları derken hem doğal hem de vitamin deposu kompostolarımızı ihmal etmeyelim. Evde bulunan kuru yada taze meyvelerden istediklerinizi karıştırarak iftar sofralarınız için nefis kompostolar yapabilirsiniz.


Malzemeler
1 su bardağı kuru üzüm
2-3 tane kuru kayısı (renk vermesi için)
5 su bardağı kadar su
1 su bardağı şeker
1 tane kabuk tarçın
2-3 tane karanfil
Çeyrek limon suyu

Yapılışı
Üzümleri ve kayısıları ayıklayıp yıkayın. Orta boy bir tencereye üzümleri, küçük küçük doğradığınız kayısıları (hem renk hem de güzel aroma vermesi için ben gün kurusu kullandım) ve diğer bütün malzemeleri koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Kompostonuzu 15-20 dakika kadar orta ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında soğumaya bırakın. Ve soğuk servis yapın.
Not: Şeker fazlasını soğuk suyla dengeleyebilirsiniz.

5 yorum:

  1. ımmm çok lezzetli görünüyor.Bugün oruç başıma vurdu galiba.

    YanıtlaSil
  2. canım senı uzun zamandır takıp ediyorum.tebrik ediyorum gercekten herşeyi değerlendirebiliyosun.ben senın evinin dekorunu mutfagını cok merak edıyorum.herşeyi birbiriyle uyum sağlayabılıyosun.benim içinde bir post yaparmısn?hayırlı ramazanlar...kompostu bu arada soğuk cok güzel gidiyor.hele hele erik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnşallah, onu da yapmaya çalışırım bir gün :) Size de hayırlı ramazanlar.
      Sevgiler..

      Sil
  3. kompostoyu da üzümüde çok seviyorum ama üzüm kompostosunu
    denemedim hiç bunu kesinlikle denemem lazım :))

    YanıtlaSil