30 Mart 2012 Cuma

TAZE ANNENİN ÖNERİLERİ

Henüz iki aylık taze bir anne olarak bebek için yaptığımız alışverişlerde aldıklarımızdan kullanıp memnun kaldıklarım ve gereksiz bulduklarım hakkında gelen sorular üzerine bu listeyi hazırladım. Umarım size de faydalı bir yazı olur. Bunlar tabi ki benim görüşüm, siz de bebek alışverişinizi yaparken iyice okuyup, araştırın ve benzerleriyle karşılaştırın, böylece tercihlerinizi daha rahat yaparsınız. Bir de bebek hazırlıklarınızı son aylara bırakıp ağırlaşmadan halletmenizi öneririm.

Bebek arabası
Bebek arabası, bebek alışverişinde en zor seçilenlerden biriydi bizim için. Piyasada çok çeşitli marka ve modeller var ve insanın kafası karışıyor. Bizim dikkat ettiğimiz noktalar, açılıp kapanması kolay, katlandığında arabaya sığabilecek büyüklükte, oturma kısmının yüksek ve bebeğin yüzünün bize dönük olacak şekilde kullanılabilen (uzmanlar bebeklerin dışa dönük bakmasını önermiyor, anne ya da babayla göz temasında ve kontrolünde olması bence de çok önemli), sade  bir model olmasıydı (ne kadar da çok şey istemişiz :) Baktığımız modeller arasında da Sunny Baby’de karar kıldık. Ana kucağını yeğenimden kaldığı için almadık. Tek dezavantajı iki parça oluşu, yalnız olduğunuzda (bebekle) kapatıp açması imkansız.

Beşik
Beşik alırken de tercihimizi Chicco Park Yatak’tan yana kullandık, hafif, tekerlekli-taşınabilir, titreşimli, kendi müzikleri ve alt değiştirme tablası olan, gerektiğinde katlanıp ufak bir çantaya sığabilen bir model ama ilk aylar için pek de kullanışlı olmadı bizim için. Çünkü ilk aylar bebek çok fazla ilgi istiyor ve ona her bakmak istediğinizde kalkmak doğum sonrası ağrılarınızdan dolayı çok zor oluyor. Bence beşiğiniz en azından ilk aylarda yatağınıza yanaşabilen ve bir kenarı çıkarılıp takılabilen modellerden olması büyük rahatlık.
Bebe küveti ve Şampuanı
Bebe küveti ve ağı kesinlikle alınması gerekenler arasında. Şampuan konusunda da tercihimizi bir klasik olan Dalin’ den yana kullandık biz.

Emzik, Biberon, Mama kaşığı
Emziğe karşı olan da var seven de ama benim bildiğim bebek emzik emer. Hepimiz emzikle büyüdük ne damağımız düştü ne de bir yerimize bir şey oldu. Biz Arman’a doğumdan önce biri kauçuk biri silikon başlıklı 2 tane emzik aldık. Kauçuk başlıklı olanın anne göğüs ucuna daha yakın olduğunu ve bebeğin daha çabuk alışacağını söyleyerek tavsiye ettiler ama Arman silikon olanı tercih etti :) Ve yarı yarıya destek oldu, emzik vermek istiyorsanız ilk günlerden alıştırmaya başlayın ve pakette 0+ yazmasına dikkat edin. Biberon olarak da Chicco ’nun cam biberonundan aldık ama malum Arman şu an iki aylık olduğundan henüz kullanmaya başlamadık. Mama kaşıklarını da silikon başlıklı aldık, ilaçlarını verirken kullanıyorum yumuşak başlı olduklarından son derece kullanışlı, bebek için de zararsız .

Bebek bezi
Bebek bezi olarak Prima Premium Care’i kullanıyorum, şimdilik memnunum.

Canbebe bebek bakım örtüsü
Evde de dışarıda da kullandığım çok pratik ve çok kullanışlı bir ürün bu. Bilhassa ilk ayda bebeğim çok daha fazla icraatta bulunduğundan bir paketin sonu yaklaştı bile :)



Pişik önleyici krem, nemlendirici
Bu konuda bizde birkaç kuşaktır zeytinyağı kullanılmakta, ben de aynı şekilde devam ediyorum, çok da memnunum. Zeytinyağı gerçek anlamda iyi bir onarıcı ve mükemmel bir nemlendirici. Ben ilk günlerden beri zeytinyağı kullandığımdan henüz pişik falan görmedik. Bir de her sabah, bir parça pamuğu ılık suyla ıslatıp hafif de zeytinyağı sürerek yüzünü siliyorum bebeğimin yüzü de yumuşacık oluyor.

8 yorum:

  1. kızım 26 aylık
    biz de chicco park yatak aldık, çok memnununum şükürler olsun.
    dediğiniz gibi bir dezavantajı çocuğu alması meşakkatli oluyor, hele de kilosu arttıukça..

    YanıtlaSil
  2. merhabalar bir uyarı da bulunmak istedim bizim profesörümüz Saadet arslan hanım devamlı aynı bezi kullanmamamız yönünde uyarmıştı bizi,ara sıra bez değiştirmenizi öneririm,özellikle bazı markalar bağımlılık yapıyor.

    YanıtlaSil
  3. Haydi mutfağa: Biz şimdiye kadar kullanamadık, inşallah bundan sonra iyi olur :)

    fimofimo: Teşekkür ederim önerinize, aklımda olsun.

    YanıtlaSil
  4. ziyaretine geldim fundacım.güzelliklerle karşılaştım bebeğinle

    YanıtlaSil
  5. Canım benim hızır acil gibi yetiştin çok teşekkür ederim ilgin alakan için ;))Önemli tiyolar bunlar çok işime yarayacak, e bundan sonra çok başını şişircem ben sanırım :)))

    YanıtlaSil
  6. sevgi: Teşekkürler..

    Yaşamın Kimyası: Canım benim, ne demek. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kocaman sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler faydalı bilgilerin için. Ben bir de hamilelik macerası,sıkıntıları güzellikleri ile alakalı bir yazı bekliyorum sizden :) Çok meraktayım anne aday adayı olarak :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Rica ederim. Üzerinden azıcık bir zaman geçse de detaylarını biraz unuttum ama toplamına bakarsak çok güzel bir hamilelik dönemi geçirdim ben. Umarım senin de öyle olur Simge, genel hatlarıyla toparlayabilirsem istediğin yazıyı da yazarım canım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil