11 Mayıs 2011 Çarşamba

KIYMALI BOHÇA


KREP HAMURU İÇİN MALZEMELER (4 tane için)
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Biraz tuz
Biraz şeker
Biraz karbonat
Su ve un

KREBİN HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri iyice çırpıp, boza kıvamından biraz akışkan kıvamda bir hamur hazırlayın. Bir yemek kaşığı kadar yağ gezdirdiğiniz geniş bir tavaya bir kepçe krep hamurundan dökün ve tavayı oynatarak krebin tava genişliğinde yayılmasını sağlayın. Ve İki tarafını da pembeleşene kadar pişirin.

İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER
200 gr kadar kıyma
1 tane soğan
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz

İÇ HARCIN HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanları biraz kavurduktan sonra kıymayı ilave edin ve kıymalar pişene kadar kavurmaya devam edin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip altını kapatın. Ve ince doğradığınız maydanozları ilave edip karıştırın.
  • Bohçamıza gelince hazırladığınız kreplerin ortasına 2 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan koyup, sıcak suda yumuşatılmış maydanoz sapıyla krebi bağlayın. 
  • Bohçaları önceden hazırladıysanız, yemek zamanı bir borcama dizip fırında ısıtabilirsiniz. 
Afiyet olsun..


6 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,kıymalı değil belki ama patatesli kesin yapıcam.Çok şık bir sunum olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Sabah sabah iştah açıcı.Ellerinize sağlık.

    Selamlar;

    YanıtlaSil
  3. Sunuma bayıldım,enfes görünüyor tatlım ♥

    YanıtlaSil
  4. Aktuelmoda: Teşekkür ederim şekerciiim :)

    Aycan: Teşekkür ederim Aycancığım.
    Sevgiler;

    ♣Adı Aylin♣: Teşekkür ederim canım benim ;)

    YanıtlaSil
  5. Kıymalı pohça deyince böyle malzemesi bol olmalı hatta taşmalı çok leziz görünüyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Tok olsamda acıktım!
    Süper gözüküyo ^^

    http://myneverland1c.blogspot.com/

    YanıtlaSil