4 Mayıs 2011 Çarşamba

KEKİKLİ TAVUK


Haftalardır evden evden uzak ve yemek yapmayı özlemiş biri olarak hemen yeni tariflerimden bir kaçıyla başlamak isterim.. Yapılışı çok çok kolay, yemesi de çok çok lezzetli bir yemek. Kekikli tavuk benim çok sevdiğim lezzetlerden biridir. Sade olarak hemen hepimiz yapıyoruzdur herhalde. Ama kekikli olanı öğrencilik zamanlarımızda sevgili ev arkadaşımdan görmüştüm ve de çok beğenmiştim. İşte sizlere de tarifi..

MALZEMELER
Tavuk sarma (derili)
1 yemek kaşığı kadar kurutulmuş kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su

YAPILIŞI
Kişi sayısına göre alığımız derili sarmalarımızı pilav tenceresi şeklinde teflon bir tencereye derili kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz. Sık sık dizebilirsiniz piştikçe zaten küçülecekler. Üzerine tuzu, kekiği atıp tavukların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte yanan ocağa koyun. Yarım saate kalmadan tavuklar suyunu çekip, yağını salacaklar. O yağda alt tarafı kızardıktan sonra ters çevirin, derili kısmı da kızardıktan sonra servise hazır. Afiyetle.. 


9 yorum:

  1. Nefis gözüküyor tatlım,her zamanki gibi muhteşem bir sunum..

    YanıtlaSil
  2. Canım benim teşekkür ederim :

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım kızarmış tavuğa ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. gerçekten çok lezzetli gözüküyorlar, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. yarın yapıcam ama nohutları bu şekilde dizemem ben :)

    YanıtlaSil
  6. Swotpisces: Canım, teşekkür ederim..

    METAMORFOZ: :)) olsun canım, sen de nohutsuz yaparsın :)

    YanıtlaSil
  7. yine harika bi sunum, enfes görüntü

    YanıtlaSil