14 Nisan 2011 Perşembe

OKUDUĞUM BİR YAZAR VE TANIŞTIĞIM BİR ŞAİR


Bugün lobide oturmuş otelin kütüphanesinden aldığım kitabı okurken yanıma fotoğrafta gördüğünüz beyefendi gelerek “Hanımefendi ne okuduğunuzu öğrenebilir miyim? Bu devirde çok okuyan insan olmadığından sizi okurken görünce ne okuduğunuzu merak ettim” dedi ve son derece beyefendi ve nazik bu tatlı bey’le tanışma fırsatı bulmuş oldum. Kendisi bir şair. İsmi de Salih Kıvanç. Ben pek şiir türünde kitaplara ilgi duymadığımdan ismini daha önce duymamıştım. Yanılmıyorsam yaklaşık 23 tane şiir kitabı varmış. Sohbetimiz sırasında öğrendiğim ve şaşırdığım bir diğer nokta da kendisi sunucu Ayşe Egesoy’un babasıymış. Sohbetimiz sırasında o da aradı, çekimdeymiş :)


Benim okuduğum kitaba gelince Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın yazarlarından Cahit Uçuk’un ‘Erkekler Dünyasında Bir Kadın Yazar’ isimli anı kitabı. Kendisini ilk olarak Türk ikizleri’ isimli çocuk kitabını okuduğumda tanımıştım. Yazılarındaki temiz dilini, sıcak ve içten anlatımını çok beğeniyorum. Hele eski zamanları o içten anlatımıyla, muhteşem betimlemeleriyle kendinizi o hikayenin içinde buluyorsunuz.
Bugünkü çay saatlerimi böyle geçirdim ve kitabımın yarısına geldim. Yarın kaldığım yerden devam… Sizlere de kocaman sevgiler… 


6 yorum:

  1. Ne güzel bir tesadüf, ne mutlu sana... Ne güzeldir böyle yazarlarla, şairlerle tanışıp sohbet etmek, bir başka olur onların sohbetleri :)

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel, hos icten bir tanisma ardindan gelen muhabbet.. ne mutlu sana :) sicacik sevgiler..mutlu kal..

    YanıtlaSil
  3. Funda'cığım ne güzel bir tesadüf olmuş :) okuduğun kitabı da merak ettim not alıyorum mutlaka okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  4. Banuca: Gerçekten öyle, çok hoş bir anı oldu benim için.

    !!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!!: Canım benim benden de kucak dolusu sevgiler..

    Yeşim: Canım, benim çok beğendiğim bir yazar umarım zevklerimiz uyuşur. Sana kocaman sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş bir AN olmuş senin için...
    Kitap okumak gerçekten büyük bir tutku..
    Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten öyle, güzel de bir anı oldu bana Şenay'cığım, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil