29 Nisan 2011 Cuma

ANITKABİR ZİYARETİ



Anıtkabir’i daha önceden de ziyaret etmiştim ama hep hafta sonlarına denk geldiğinden sanırım müzeyi gezme fırsatım olmamıştı. Nihayet dünkü ziyaretimizde detaylıca gezdik, çok güzeldi gerçekten. Ama maalesef müzenin içinde fotoğraf çekmek yasaktı.


Müzede en hoşuma giden bölüm Çanakkale, Sakarya ve Büyük Taarruz'u anlatan panoramalardı. Çeşitli savaş sahneleri üç boyutlu olarak canlandırılmış, siz bu tabloları seyrederken savaş sırasında çıkan seslerle o günlere gidiyorsunuz. Duvar boyunca metrelerce savaş sahneleri yer alıyor. Oldukça güzel bir atmosfer. Ayrıca müzede Atatürk'ün giysileri, kullandığı eşyaları, madalya ve nişanları ile manevi evlatlarının ve bazı kuruluşların müzeye armağan ettikleri Atatürk'e ait eşyalar sergilenmekte.


Hasta ve yaşlıların ziyaretlerini kolaylaştırmak için böyle güzel bir şey düşünmüşler. 


Anıtkabiri ziyaret etme imkanı bulamayanlar ya da tekrar görmek isteyenler için çok güzel sanal bir müze hazırlanmış. Buradan bakabilirsiniz.. 

8 yorum:

  1. ÇOk iyi oldu bu bilgilendirme. Bizimde niyetimiz var gitmeye bakalım nezamana kısmet olacak. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim canımm, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Bende büyük bir heyecanla gezmiştim Anıtkabir'i ama insan doyamıyor o atmosfer çok duygulandırıyor beni,tekrar yaşadım sayende ne iyi yapmışsın canım benim...

    YanıtlaSil
  4. Son kare çok güzel tatlım etraf yemyeşil,yaz gelsin artıııık...

    YanıtlaSil
  5. Gitmek lazım, Anıtkabir'e gitmek lazım, boş bırakmamak lazım değil mi? çok iyi yapmışsınız, ben de çocuklarımı götürmüştüm bir Ankara ziyaretinde...içim coşmuştu...

    YanıtlaSil
  6. ♣Adı Aylin♣: Ne mutlu bana canım benim..

    Aktuelmoda: Teşekkür ederim tatlım, az kaldı artık baksana her yer çiçeklendi :)

    neselihaller: Öyle gerçekten, çok büyülü bir ortam..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Funda, bloğunu favorilerime aldım. Ankara yı anıtkabiri gezmeden gezdim dememeli.hele bir de Atamıza yürekten bağlı o güzel kalpleri gözlerindeki sönmeyen umutları gördükçe içim bambaşka duygularla doluyor. ANITKABİRİN ARAZİSİNDEKİ HER AĞACIN DA BİR ÖYKÜSÜ VAR BİLİYOR MUSUN HER BİRİNİ DEĞERLİ DEVLET ADAMLARI ATAMIZA HEDİYE ETMİŞLER BİZ BİR DÖNEM AĞAÇLAR. NET EKİBİ OLARAK ÖZEL İZİNLE GEZDİRİLMİŞTİK ORADA BUNUNLA İLGİLİ YAZI BULABİLİRSİN.. ŞİMDİ EN GÜZEL ZAMANI YİNE GİTMEK LAZIM. SEVGİYLE KAL..

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim, çok memnun oldum, sevgilerimle..

    YanıtlaSil