29 Mart 2011 Salı

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ


MALZEMELER
1 bardak ince bulgur
200 gr kadar kıyma
1 yumurta
1 tane rendelenmiş soğan
1 kaşık biber salçası
Tuz, kimyon, pul biber
Un
1 limon suyu

ÜZERİNE
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Toz kırmızı biber
Sıvı yağ

YAPILIŞI
1 bardak ince bulguru kapaklı bir kaba koyup, üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 1 bardak sıcak su ekledikten sonra karıştırıp kapağını kapatın ve 10 dakika kadar bekletin. Bulgurlar kabardıktan sonra yoğurma kabına alıp, üzerine kıymayı, yumurtayı, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı, biber salçasını, kimyonu, pul biberi ve aldığı kadar unu ekleyip sert bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Ellerinizi hafif yağlayarak küçük toplar yapın. Ayrı bir tencereye bolca sıcak su, 1 limon suyu ve 2-3 tatlı kaşığı tuz koyarak kaynatın. Kaynayan suya bulgur köftelerini yavaş yavaş atarak 15-20 dk kadar pişmeye bırakın. Bu arada sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Küçük bir tavaya sıvıyağı koyun, yağ kızınca altını kapatın ve toz kırmızı biberi ekleyin. Pişen köfteleri delikli bir kepçeyle süzdürerek servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurdu ve kızdırdığımız yağı da gezdirerek servis yapabilirsiniz.


Afiyetle… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder