Nohut, yeşil mercimek, kuru fasulye gibi bakliyatları çorbalar, pilavlar vs. için çokça haşlayıp birer su bardağı kadar küçük poşetlere koyup dondurucuda saklıyorum ben genelde. Dün akşam da pirinç pilavı yapmayı düşünüyordum ki biraz farklı bir pilav olsun dedim tam bu anda da akılma onlar geldi ve böyle bir şey çıktı ortaya. Ama gerçekten çok lezzetli oldu denemenizi tavsiye ederim.
Yapılışı da şöyle: 1 orta boy soğanı yemeklik doğrayıp yağda biraz kavurdum ve ince halkalar şeklinde doğradığım havuçları ekledim biraz da bu şekilde kavurup 2 bardak sıcak suyu, tuzu, tavuk bulyonu, 1-2 damla limon suyu ekleyip su kaynayınca tuzlu ılık suda bekletilip, iyice yıkanıp, süzülmüş 1 bardak pirinci, nohut ve mercimekleri de ekleyip pişmeye bıraktım. Bu kadar..
elinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkürler ve güneşli bir günden sevgiler..
YanıtlaSilaşk yemeği gibi :))
YanıtlaSilgörüntü süper elinize emegınıze saglık keske burdan tadına bakmakta mumkun olabilseydi :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sizlere.Sevgiler..
YanıtlaSil