2 Aralık 2010 Perşembe

MASKE ZAMANI

Kilin zengin doğal kaynaklarımızdan biri olarak, cildi rahatlattığını, sivilce gibi cilt bozukluklarını iyileştirip, kuruttuğunu bir çok kaynaktan okumuştum. Kilin, her tür cildi temizlediğini, sıkılaştırdığını, beslediğini, ve toksinlerden arındırdığını, ucuz ve kullanımı son derece basit doğal bir madde olduğunu uzun araştırmalarım sonucunda öğrenmiş bulunmaktayım.
Ben bu yaptığım maskeyi yaklaşık 2 yıldır, aksatmamaya çalışarak haftada 1 uygulamaya çalışıyorum. Genelde de aktardan alıyorum kilimi.Benim cildim karma ve yeşil kil alıyorum. Yeşil kilin yağlı olan ciltlere daha iyi geldiğini, sivilceler üzerinde daha kurutucu bir etkiye sahip olduğunu da okumuştum. Benim yüzümde pek sivilce çıkmaz ama ne bileyim yeşil kili daha çok beğendim galiba öyle de kaldı. İyi bir maske yapmak için, çok ince, beyaz veya yeşil kile ihtiyacınız var. Ve etkili olması için haftada bir kez mutlaka uygulanmalı bence. Bunu da cildimdeki değişikliklere bakarak söylüyorum.

 Ve işte maskemizin Yapılışı :
3 tatlı kaşığı kadar yeşil kil, 5-6 damla kadar zeytinyağı, 3-4 damla kayısı yağı, 1 tatlı kaşığı kadar da dinlenmiş şişe suyu (musluk suyu kullanmayın) Bu malzemeleri süzme yoğurt kıvamında, pürüzsüz bir karışım olana kadar iyice karıştırın. Karışımımız hazır olduktan sonra temiz cildimize (özellikle peeling yaptıktan sonra) alnınızın ortasından başlayarak ve dışa doğru çalışarak ince bir tabaka halinde maskeyi, yüzünüze parmaklarınızın uçlarını kullanarak uygulayın. Göz çevrelerinden kaçının. Ve doğal olarak kurumaya bırakın. Bu aşamada konuşmayın, ve benim fotoğrafta güldüğüm gibi gülmeyin yani maskede çatlakların belirlemesine neden olacak bir hareket yapmayın. Maske tamamen kuruduğu zaman, fazla bekletmeden ılık suyla durulayın.

Yüzünüzü yıkayıp kuruladıktan sonra yüzünüzün yumuşacık ve tertemiz olduğunu göreceksiniz arkadaşlar. Umarım sizde de işe yarar. 

3 yorum:

  1. canım maske konusunda aktar bilgisi alabilrmiyim senden:)cildim kuru.

    YanıtlaSil
  2. Canım ben 1,5 yıldır Adana'dayım daha. Burada tek iyi olarak duyduğum "çerçi yusuf" sanırım. Ama her yerde bulabileceğin bir ürün bence. Kilin yeşil, ince çekilmiş ve pürüzsüz bir toz olması yeterlidir. Benim cildim de kuru. Ama içindeki zeytinyağı ve kayısı yağı çok güzel nemlendiriyor.

    YanıtlaSil
  3. Oldukça yağlı bir cildim olmasına rağmen kili her kullandığımda (ki farklı zamanlarda birden fazla kez denedim) sivilce yapıyor bende. Bunun kısa vadeli olduğu ve yüzeye yakın akneleri kusturması açısından normal ve hatta yararlı olduğunu okumuştum ama yine de moralimi bozup beni kilden soğutuyor açıkçası, fazla sabredemiyorum yani:) Yine de güzel bir cilt maskesi arayışı içinde olduğum bugünlerde tarifinizi deneyeceğim:)

    YanıtlaSil