Bu
sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak son derece pratik bir limonata
tarifim var bugün size. İçinde portakal da olduğundan meyve suyu da diyebiliriz
aslında. Pişirme, rendeleme yok, hazırlaması 15 dakikanızı alıyor, sadece 3-4
saat bekleme süresi var onu da akşamdan yapıp dolaba koyarsanız sabaha miss
gibi meyve suyunuz hazır olur.
Bizim eve asitli içecekler zaten girmiyor. Bunun
tadına baktıktan sonra Arman ‘anne bir daha limonata da almayalım, hep sen yap’
dedi. Umarım sizinkiler de sever ;)
Malzemeler
1
limon
1
portakal
2,5-3
litre su
1
su bardağı şeker
Birkaç
dal nane
Yapılışı
Portakal
ve limonu yıkayıp dondurucumuzda donduruyoruz. Yapmaya başlamadan 10 dakika
önce dondurucudan çıkarmanız yeterli. Hafif yumuşayan limon ve portakalı
dilimleyip (varsa çekirdeklerini ayıklayıp) üzerine şekeri de ekleyip rondoda
iyice çekiyoruz. Bu işlem bittikten sonra üzerine 1 bardak kadar suyu ekleyip,
şekerin erimesi için, biraz daha karıştırın. Bu şekilde buzdolabına alıp 1-2
saat bekletin. Sonrasında bir sürahi ya da tencerede kalan suyu da ekleyerek
hepsini karıştırın, içerisine nane yapraklarını da ilave edip buzdolabında 2
saat kadar daha dinlenmeye bırakın. Son olarak bir tülbent kullanarak
süzdüğünüzde (ince bir süzgeç de kullanabilirsiniz) ev yapımı limonatanız
içmeye hazır.
Not:
Şeker ve su oranını kendi zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Afiyetle…
Harika görünüyor ellerinize sağlık, annem sıkarak yapıyor ama sizinki daha kolay ve kabuklu olduğu için daha vitaminli gözüküyor. Bende deniyim hemen 🤗😙
YanıtlaSil