Mayalı poğaça denildiğinde benim akla ilk gelen tariflerimden biridir bu, farklı bir sunum olarak en beğendiğim şekli de gül. Özellikle gün sofralarında, şık sunumuyla oldukça ilgi topladığını da söylemeden geçemeyeceğim. Kahvaltıya yaptığım için ben bu defa iç harcı olarak ev salçası kullandım ama zeytin ezmeli, haşhaşlı, tahinli versiyonları da müthiş oluyor.
Yapılışına gelince;
MALZEMELER
1 bardak ılık süt
1 bardak sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 paket toz maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (üzerine)
İç harcı olarak;
Ev salçası
YAPILIŞI
İlk olarak hamuru yoğuracağınız kaba tuz, şeker, maya ve maden suyunu ekleyin, maya eriyene kadar iyice karıştırın. Sonra sırasıyla ılık süt, sıvı yağ ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun ve hamuru sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru fotoğraftaki gibi şekillendirip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Tepside de yarım saat kadar mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Tarife bayıldım.Hiç salçalı denemedim.Teşekkürler ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler..
Teşekkürler, sevgiler..
SilMerhabalar... tarif benim de yaptigim pogacam ile ayni ancak sekil super..yalniz seklin yapilisini tam olarak anlayamadim. :(
YanıtlaSilOminik ucgeni yuvarlaktan ayirarak mi gulu yapiyoruz yoksa ucgenden mi gul yapiyoruz..cevaplarsaniz sevinirim.. :)
Hamuru kestiğimiz yerden başlayıp sararak döndürüyoruz ve tepsiye oturtuyoruz ;)
SilAy ben nasil bir yanlis anlamisim..algim bana nasil bir oyun oynamissa ben 2.resimde salca surulu hamurdan bir ucgen cikardiginizi sanmisim.. direk pizza mantigiyla bicagi orda gorunce ucgen parca cikariyoruz zannediyorum. :P
SilSimdi oldu iste.. slm ve sevgilerle..
:)) Tamam o zaman :))
SilSevgiler...
çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık..Bu arada ne kadar pozitif bir enerjiniz var ;) bende bloğuma beklerim..Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim, çok naziksiniz :)
SilSevgiler...