Dolabından milföy hamuru eksik olmayan hanımlar, size oldukça hafif, bir o kadar da pratik bir tatlı tarifim var bugün.
Malzemeler
3 yaprak milföy (İkiye bölmeyin)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 çay bardağı toz şeker
Hamurları açmak için biraz un
Şerbeti için;
1.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek dilim limon suyu
2.5 su bardağı su
Çeyrek dilim limon suyu
Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
İç harcı için ceviz, yumurta akı ve şekeri karıştırın.
Milföyleri merdane yardımıyla ince açın.
İç harcı hamurların uzun kenarına yayarak sıkı bir şekilde sarın.
3-4 cm. aralıklarla kesin ve yağlanmış borcama dizin.
çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor Funda hanım. Kafama takıldı şerbet hamurun çıtırlığını etkilemiyor mu?
YanıtlaSilÖyle çıtır çıtır bir tatlı olmuyor, tabi ki şerbet yumuşatıyor ;)
SilEllerine sağlık. Geç olsada Hayırlı Kandiller dilerim. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sizlere de sevgiler...
SilArada sırada tarif veriyorsunuz ama verdiğiniz her tarifi hemen deniyorum büyük beğeni alıyor.lütfen bunu daha sık yapın.
YanıtlaSilÇok memnun oldum o zaman :) Gelsin tarifler ;)
Sil