Derder pilavı, bildiğim kadarıyla Adana mutfağına ait bir pilav çeşidiymiş. Ben de Lezzet Dergisinde görüp denemek istedim. Aslında yabancı olduğumuz bir tat da değil, içindeki yeşil mercimekler pilava ayrı bir lezzet veriyor. Siz de denemek isterseniz işte tarifi…
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 tane soğan
2 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Sıcak su
YAPILIŞI
Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Pilav tenceresine yemeklik doğradığınız soğanları biraz da sıvı yağ ilave ederek kavurun. İnce ince doğradığınız biberleri, salçayla beraber ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Küçük doğranmış domatesleri de ekleyip biraz kavurduktan sonra haşlanmış mercimek, sıcak su, tereyağı ve bulguru ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
Afiyetle…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder