Yılın son brokolileri olur sanırım artık bunlar. Çünkü pazarcımız iki haftadır almaktan vazgeçmeyeyim diye ‘bunlar son bir daha gelmez’ diyor :) Bu tarif de Emine Beder’in kitabında gördüğüm bir tarifti, ben de son brokolilerimi böyle değerlendirdim. Çok da lezzetli oldu, tavsiye ederim. İşte tarifi…
MALZEMELER
250 gr brokoli
1 yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı maden suyu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Brokolileri kalın dallara ayırıp üzerini örtecek kadar sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin 10 dakika kadar haşlayın ve süzgece alıp suyunu süzün. Diğer yanda bir kaba yumurtayı, unu, maden suyunu, limon suyunu, tuzu ve kabartma tozunu koyup çırpma teliyle karıştırın. Suyu süzülen brokolileri çırptığımız hamura batırıp, kızdırılmış yağda hafifçe kızartın. İsteğe göre salçalı sosla servis yapabilirsiniz.
Afiyetle…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder