Safran, rengi ve tadı itibariyle beğendiğim bir bitki. Zerde ve pilavlarda bolca kullanıyorum. Kuş üzümünü de keklerde, kurabiyelerde, pilavlarda çok seviyorum. Zaten kuş üzümünü öyle baharat paketleriyle falan değil, aktardan yarım kilo falan alıyorum : ) Dün akşamki yemeğimizde de safranlı, kuş üzümlü pilav yine yerini aldı. Farklı tatlar sevenlere tavsiye ederim. İşte tarifi..
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 çay kaşığı safran
1 tavuk bulyon
2 bardak sıcak su
Tuz
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Pirinci bir kabın içerisinde 1 tatlı kaşığı tuz ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilavesi ile en az yarım saat dinlenmeye bırakın. Kuş üzümlerini de ılık su ilavesiyle ıslatın ve üzümler şişene kadar bekletin. Pilav tenceresine sıvıyağ ve safranı koyun ve hafif kavurduktan sonra 2 bardak sıcak suyu, tavuk bulyonu, tuzu ekleyin. Su kaynayınca, süzülüp iyice yıkanmış pirinçleri ve süzülmüş kuş üzümlerini ilave edip suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Şimdiden afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder