2 Aralık 2010 Perşembe

FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA

MALZEMELER
1 kg hamsi
2-3 tane soğan
2 tane patates
Yarım demet maydonoz
Zeytinyağı
Kırmızı biber
Limon dilimleri
Tuz

YAPILIŞI
Hamsileri ayıklayıp, duru bir su çıkana kadar yıkayın. Suyunun süzülmesi için bir süzgeçe alın, tuzlayın, iyice harmanlayıp, vaktiniz varsa 1-2 saat kadar bekletin(balıkların tuzunu alması için). Bu arada enine yarım daire şeklinde kestiğiniz soğanları ve ince ince kıydığınız maydanozları biraz tuz, biraz zeytinyağı ile iyice ovun ve fırın tepsisine yayın. Üzerine halka halka doğranmış patatesleri en üste de hamsileri dizin. Biraz kırmızı toz biber serpin, birkaç da limon dilimi ekleyin. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, yarım limonun suyunu sıkın üzerini aliminyum folyo ile kapatın (buharda pişmesi için). 200-220 derece ısıtılmış fırına verin. Biraz piştikten sonra folyoyu açın, hafif kızarsın. Şimdiden de afiyet olsun..

1 yorum: