26 Ocak 2015 Pazartesi

GÜNEŞLİ KIŞ


Bir-iki hafta oldukça soğuk geçen günlerden sonra Adana’nın eski ılık kış günlerine dönmesine ne kadar sevindiğimi anlatamam. Ne de olsa bu Adana’da geçirdiğimiz son kış (çok büyük bir ihtimalle) bu yüzden doya doya yaşamak istiyorum bu ılık kış günlerini.





kazak-sheinside / trenç-sammydress / tayt-decathlon / ayakkabı-oasap / çanta-h&m

Hafta sonu sıcak havayı görünce erkenden çıktık dışarı. Güzel bir kahvaltı sonrası, açık havada vakit geçirmek adına Atatürk Parkı'na gittik, Arman kuşları beslesin diye. Kuşlar yeşillikleri ne kadar sevdi onu bilmiyorum ama bu küçük asi ergenle köşe kapmaca oynamakla geçti o günkü park maceramız :)


23 Ocak 2015 Cuma

BİR KAHVALTI DAVETİ


Bu son hafta, Adana’da havalar oldukça güzelleşti. Evde kapalı kaldığımız günlerden sonra akşam karanlığı çökene kadar günlerin tadını çıkarmaya çalışıyoruz şimdilerde…
İnstagram’daki Adanalı takipçilerimden bazıları ile bir tanışma-buluşma programı düzenleme kararı almıştık, havaların biraz güzelleşmesini bekliyorduk biz de. Eğer aksi bir durum olmazsa 31 Ocak Cumartesi günü bir kahvaltı organizasyonu planlıyorum. Buradan katılmak isteyenler de olabilir düşüncesiyle sizleri de haberdar etmek istedim. Katılmak isteyenler bana mail adresimden (funda-ceyhan@hotmail.com ) ulaşabilirler.
Görüşmek dileğiyle ;)





gömlek-ipekyol / kaban-sheinside / etek-river island / bot-gön

18 Ocak 2015 Pazar

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA


Bu Pazar kahvaltısı için benim hazırladığım nefis poğaça tarifimi hemen sizlerle de paylaşmak istedim. Yapımı oldukça basit, mayalanma süreci de gerekmediğinden kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif ;)


Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 tutam dereotu
1 çay bardağı kadar peynir
Un

Yapılışı
Dereotunu ince ince doğrayın, kabartma tozunu bir yemek kaşığı sirke ile kabartarak diğer malzemelerle birlikte yoğurma kabına alın. Azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yumurta büyüklüğünde şekillendirdiğiniz poğaçaları dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıtılmış fırında poğaçalar pembeleşene kadar pişirin
Afiyetle...

14 Ocak 2015 Çarşamba

TİRAMİSU


Kahve ve türevlerini çok da tercih eden biri değilimdir normalde bu sebeple Tiramisu da denemeyi pek düşünmediğim tatlılar arasındaydı. Ta ki bir arkadaşımda tadına bakana kadar. O günden beri favori tatlılarım arasında Tiramisu, özellikle de gün sofralarında oldukça göz dolduran bir tatlı-pasta. Yapımının da çok basit olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Akşamdan hazırlanabiliyor olması da en sevdiğim kısmı ;)


Yapılışı
İlk olarak sosunu hazırlıyoruz;
-2 yumurta sarısı
-2 yemek kaşığı (silme) un
-1 paket vanilya
-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı şekeri
sos tenceresine alın, çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Boza kıvamını aldıktan sonra sosu ocaktan alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (3-4 dk.) bir paket labne peynirini ilave edin ve iyice karıştırın.

Hazır aldığınız bir paket kakaolu pastabanı ikiye ayırın.

Bir su bardağı ya da kupanın içine;
-1 tatlı kaşığı nescafe
-Yarım çay bardağı toz şeker
-Ve bardağın yarısına kadar sıcak su ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırın.

İlk olarak pastabanın alt katını bu karışımın yarısını kullanarak ıslatın ve labneli sosun yarısını döküp kaşık yardımıyla düzleştirin. Pastabanın üst katını kapatıp kalan neskafeli karışımla ıslatın. Labneli sosun kalanını da üstüne düzgünce yayarak (soğuduktan sonra) buzdolabında en az altı saat kadar dinlenmeye bırakın.
Servis esnasında üzerine süzgeç yardımıyla kakao gezdirin ve dilediğinizce süsleyin ;)
Afiyetle…


9 Ocak 2015 Cuma

PONPON YAPIMI


Bu yıl kış biraz zor geçecek gibi görünüyor. Adana’ya geldikten birkaç yıl sonra, hiç kullanılmadığı için, atkı-bere, şal tarzı yün örgülerin hepsini hurçlara doldurup kaldırmıştım. Ama bu bir-iki haftadır ilk defa atkı bere ihtiyacı hisseder olduk. Tabi daha soğuk yerlerde yaşayanlara Allah kolaylık versin diyorum bu arada…
Havaların soğumasıyla, sevgili Laçin’den de ilham alarak, örgü berede seri üretime geçtim sanki. İnstagram hesabımda Arman’a ördüğüm bere fotoğraflarını paylaştığımda ponpon yapımı konusunda birkaç soru geldi. Bundan dört yıl önce ponpon yapımını burada anlatmıştım aslında ama güncellemek adına yeniden fotoğrafladım. İşte ponpon yapmanın en kolay yollarından biri…


-Kalem uzunluğunda kestiğiniz ipi boyuna uzatın.
-Üzerine sarmaya başlayın. Ne kadar fazla sararsanız ponponunuz o kadar büyük ve gür olur. Sarma işlemi bittikten sonra ipi kesin. 
-Kalemin üzerindeki iple sıkıca birkaç düğüm atarak bağlayın. Ve kalemi çıkarın.
-Kalemi çıkardığınız yerin ortasından ipleri makasla kesin ve iplerin hepsi aynı boyuta gelene kadar makasla kırpın.

4 Ocak 2015 Pazar

SİYAH BEYAZ KAZAYAĞI

Bugünün fotoğrafları… Dün itibari ile kısalan saçlarım, bir siyah kurdele eklemesiyle havası değişen gömleğim, uzun çizmelerimle…




gömlek-ipekyol / kaban-persunmall / tayt-zara / çanta-persunmall / çizme-hotiç