Havuçlu pasta, favori tatlılarım arasındadır aslında ama seçenek çokluğundan tarif defterimin ara sayfalarında kalmış, uzun süredir yapmıyordum. Bu tatlının en sevdiğim yanı dondurucuda yaklaşık iki ay kadar muhafaza edilebiliyor, tabi ki yemeden durabilirseniz :) Beklenmedik bir misafiriniz geldiğinde de tatlınız dolabınızda hazır oluyor… Oldukça da pratik ve lezzetli bir tatlı. Tarifi de şöyle…
MALZEMELER
1 kg. havuç
1 bardak şeker
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Yarım paket pötibör bisküvi
İri kıyılmış ceviz
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Sıvı yağ koyduğunuz tavaya rendelediğiniz bir kilo havucu ve bir bardak şekeri ilave ederek soteleyin ve soğumaya bırakın. Bu arada bir paket krem şantiyi bir çay bardağı süt ile (koyu kıvamlı olması için) çırparak buzdolabında bekletin. Soğuyan havuçlu harcın içine yarım paket pötibör bisküviyi ve istediğiniz kadar cevizi elinizle kırarak ilave edin ve iyice karıştırın. Tezgahın üzerine streç film sererek üzerine havuçlu karışımı dikdörtgen şekilde yayın, üzerine de krem şantiyi sürün. Karışımı streç film yardımıyla dikkatlice yuvarlayın ve yine streç filme sararak dondurucuya atın.
Çok güzel görünüyor :) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilSuper görünüyor.Ve yapımı da kolay.Tam benlik:)Afiyet olsun canım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
Silenfes görünüyor :) ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler..
Silçok güzel gözüküyor ellerine sağlık bir denemem lazım:)
YanıtlaSilşahane fikir ama krem şantiye dondurucu da bir şey olmuyor mu?
YanıtlaSilNe olabilir ki, anlamadım ?
Silkrem şanti normalde hemen sönüyor,donup çözülünce daha bi eriyecek gibi geldi ;))deneyip görmek lazım aslında...
SilYok yok erimiyor, aynen fotoğrafta gördüğünüz gibi oluyor ;)
Siloff yaaa, tehlikeli derecede lezzetli görünüyorrrr!!!
YanıtlaSilCanım çok lezzetli olmuş ve sunu harika ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler.
Sila aaaaaaaaaaaaaa :D mantıklı basarılı sfıyet olsun banada beklerım D:
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,hem pratik hem görsel olarak sunum için şahane,hemen hazırlayıp atıyım bari dolaba :)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilTeşekkürler canım.
Sildolaptan çıkarınca servis öncesi bekletiliyor mu..donuk olmuyor mu çıkar çıkmaz, yazın sorun olmazda havalar hala buzlu tatlı yemek için erken de o açıdan sordum..ama harbiden pratik ve görselliği güzel..bir de krem şanti yerine konulabilecek alternatif olsa daha uygun olurdu bana çok yağlı geliyor krem şanti.aslı
YanıtlaSilDilimleyip servis tabağına aldıktan 5 dk kadar sonrasında yenilebilecek kıvama geliyor, öyle buzlu falan olmuyor. Alternatif size kalmış, krem şanti koymadan mozaik pasta şeklinde de yapılabilir.
SilHarika görünüyor.
YanıtlaSilHavuçlu toplar yapıyordum bu tarifle ben.
Benim genetikten gelen bir derin dondurucu sevdam var:) bayılıyorum elimin altında bulunan şeylere.. Pasta börek çörek vardı da tatlı da senden oldu;) Aldım gitti tarifi,teşekkürler Fundacım!
YanıtlaSilstreç film üzerine yaydıktan sonra rulo biçimde sarıp dondurunca, rulonun iç kısmında kalan streç film nasıl çıkacak ?
YanıtlaSilÇok alemsiniz :)
SilStreç film yardımıyla yuvarlıyorsunuz, kıvırdıkça streç filmi geri alıyorsunuz. Sarma işlemi bittikten sonra streç filme sarıp dondorucuya atıyorsunuz. Fotoğrafta da dikkat ederseniz streç filmi tutarak sarıyorum ;)
yemede yaninda yat dedikleri bu olsa gerek :-)
YanıtlaSil:))
SilO kadar güzel bir tarifki hemen deneyip bloğumda da yayınladım Fundacım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun :)
Silellerinize saglik, cok pratik ve guzel bir tarif hemen uygulamaya gectim ;)
YanıtlaSilMUTLAKA YAPİCİİİMMM CANIMCIM.ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilTeşekkürler tatlım ;)
Sileskı bı tarıf ama kızımın doğum gunu ıçın yapıcam acaba kaç dılım çıkıyo streç değılde yağlı kağıtta olabılır demı
YanıtlaSilTam olarak sayı veremem ama fazlaca çıkar. Streç film şekillendirmede daha kolay olur, yağlı kağıt sert olduğundan şekil bozukluğu olur..
YanıtlaSilteşekkur ederımm :)
YanıtlaSilmutlaka denıycem ama ben colyaklıyım bıskuvi yiyemiyorum baska ne koyabılırım kı
YanıtlaSilKakaolu bisküvi olurmu acaba bide şeker 1 su bardağı mı birde sıvıyağ kaç çay bardağı
YanıtlaSilOlur tabi ki, evet şeker su bardağı, sıvıyağ ise havuçları sotelemek için isteğinize kalmış ama 1 çay barağı götürür 😉
SilŞeker 1 su bardagımı birde sıvıyağ kaç çay bardağı cevap yazarsanız çok sevinirim
YanıtlaSilHarika görünüyor.ceviz yerine fındık olabilirmi acaba
YanıtlaSilOlur tabi 😉
Sil