9 Kasım 2010 Salı

İŞTE KAPIMIZIN BEKÇİLERİ



Bunlar da evimizin yeni fertleri. İsimlerini de Zeliş ve Memiş koyduk : )) Bu bebeklerden daha önce bir çift daha yapmıştım onları daha yöresel kıyafetlerle giydirmiştim. Fakat evlenirken annem vermedi tabi ki. Sen yine yaparsın bunlar ben de kalsın dedi. Öyle de oldu. Ben de tekrar yapmaya karar verdim. Ve ortaya bu ikili çıktı, işte Zelişle Memiş : )) Çok da tatlı oldular. Annemin de biraz yardımı oldu haliyle , yaparken de çok eğlendik zaten.


Merak edenlere şöyle anlatayım. İstediğim boyda patiska kumaştan gövde kalıbı çıkardım ve sadece baş kısmının üstü açık kalacak şekilde diktim. Yere oturduğu kısım yuvarlak bunu belirteyim. Neredeyse omuzlarına kadar kum doldurdum. (sabit durabilmeleri için) Ve bu aşamada yüzünün detaylarını yaptım.Omuzlarını ve yüz kısmını pamukla doldurdum. Geri kalan kısmı da birazcık dikişle sizin zevkinize kalmış...

3 yorum:

  1. çok şeker olmuş
    hemen bende yapmalıyım :)

    YanıtlaSil
  2. Saç nasıl yapılıyor bir onu yapamıyorum ışte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay aslında, kıvırcık olmasını istiyorsanız sökülmüş ip kullanın. Hepsini bir yerde toplayıp bağlı kısmı geride kalacak şekilde önde sabitleyin ;)

      Sil